Nederland, Amsterdam11 april 2023, door Sanne Carbaat

Een ouwe-gouwe: de Bierkoning in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 11 april 2023, door Sanne Carbaat

Een ouwe-gouwe: de Bierkoning in Amsterdam

Gelukkig hebben de (grote) supermarkten heus wel een aardige selectie aan verschillende bierstijlen, maar wil je net wat anders, wat nieuwers, wat gekkers: dan is het richting de slijterij geblazen. Of in het geval van bier: op naar de Bierkoning op de Paleisstraat. De Bierkoning zit hartje centrum in Amsterdam en heeft zijn roots nog liggen in de krakersscene. Het is dus niet gelikt, niet nieuw en daarom zo'n topplek om hier je bier te halen.

 

De lui achter de toonbank weten er ook echt wat vanaf, dus als je op zoek bent naar iets nieuws, iets ouds of je weet het even niet meer: gewoon vragen. Ze hebben veel lokale bieren van brouwerijen rondom Amsterdam, meer dan voldoende bieren uit Nederland, een mooi Duits assortiment, en ook vloeibaar goud uit België, de UK en Scandinavië. Uit ervaring kunnen we stellen dat de tassen altijd voller en de portemonnee leger mee naar buiten gaan.

 

 

De Bierkoning

De Bierkoning

De Bierkoning zit er al een tijdje: in 1985 gingen de eerste flessen over de toonbank. De bierwereld zag er toen echt nog wat anders uit.. Het was pils, meer pils, misschien een bockbier in de herfst en dan voornamelijk weer pils. Als één van de eersten binnen de Nederlandse bierscene stonden de lui van de Bierkoning op de barricades om te prediken voor goed bier. Ánder bier. Variatie en vernieuwing. Anno 2023 zit het met het aanbod van verschillende stijlen bier wel goed (dank bierpioniers!), en natuurlijk haal je vrijwel al die stijlen bij, juist: De Bierkoning. Met ruim 2000 verschillende bieren in het assortiment vinden zelfs de bier-is-niet-echt-mijn-ding-mensen wel een passend exemplaar.

De Bierkoning