Nederland, Rotterdam16 november 2019, door Barts Boekje

Driemaal is scheepsrecht: 3x bijna open in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 16 november 2019, door Barts Boekje

Driemaal is scheepsrecht: 3x bijna open in Rotterdam

In Rotterdam moeten ze flink haast gaan maken. Immers, het Eurovisie Songfestival is al in mei. Mei! En als rasechte horeca ondernemer wil je natuurlijk ieder graantje (maal duizend) meepikken. Denken wij dan. Daarom très bien dat ze in Rotterdam weten wat doorpakken is. Dankzij het 'niet lullen maar poetsen'-motto openen deze nieuwe tenten binnenkort de deuren. Dus douze points voor deze driemaal bijna open in Rotterdam!

Williams Canteen

Williams Canteen

In het immer bruisende Witte de With-kwartier opent eind november Williams Canteen aan de William Boothlaan. Dit nieuwe ‘all day every day’-toevluchtsoord heeft een mooi ratjetoe aan eigenaren. Een deel mag zich ook eigenaar noemen van Supermercado, Level en Blender, een ander deel is professioneel cocktailshaker en weer een ander deel is chefkok. Kortom, ambacht en kwaliteit staan centraal.

 

Tres Rotterdam

Tres Rotterdam

Ook bijna open in Rotterdam is Tres Rotterdam. Wie, wat en waar precies is nog een groot mysterie. Wij vermoeden ergens in de Entrepothaven. Toch klinkt de minimale info die we hebben aantrekkelijk: een restaurant met 16 couverts, waarbij één menu wordt geserveerd, met 100% lokaal geproduceerde ingrediënten. Door Micheal van der Kroft en Emy Koster.

 

Hotel Unplugged

Hotel Unplugged

Als je dacht dat Bruno Rotterdam barstte van design, kleur en gekkigheid, dan is dat ook zo. Maar het nieuwe Hotel Unplugged dat ergens deze maand open gaat, oogt minstens zo vrolijk. Gelegen aan het Eendrachtsplein, dus hartstikke op loopafstand van het centrum. Wij worden warm van het kleurenpalet en een beetje warmte, dat kunnen we wel gebruiken dezer dagen.