Nederland, Rotterdam4 oktober 2018, door Maartje

Nieuwe slaapstek: Room Mate Bruno Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 4 oktober 2018, door Maartje

Nieuwe slaapstek: Room Mate Bruno Rotterdam

Toeval of absoluut geen toeval? Nu Nederland weer vervalt in haar standaard kleurenpalet van grijs, grauw en en gammel, heeft een uiterst kleurrijk hotel de deuren geopend in Rotterdam. Ontmoet Bruno, de nieuwste telg van de boetiekhotel familie in Rotterdam.

Room Mate Bruno Hotel Rotterdam

Room Mate Bruno Hotel Rotterdam

Bruno heet voluit Room Mate Bruno en is onderdeel van de Spaanse boetiekketen Room Mate. En waar Spanjaarden van temperament houden, houdt Room Mate van kleur en design. De Rotterdamse dependance in het oude pakhuis Pakmeesteren aan de Wilhelminakade is namelijk van top tot teen ondergedompeld in kekke kleurtje en hip design. Denk aan een futuristische lobby, een wel of niet echte open haard en een indoor patio in vijftig tinten blauw. Ja heus, een patio met zelfs bomen en planten ondergedompeld in van die blauwe smurfen verf. Leuk voor een fotootje of twee.

 

Leuk van Bruno: de kamers zijn groot. Hier geen Amsterdams geneuzel met vierkante meters, maar ruime kamers, grote regendouches, grote bedden, eigenlijk alles groot. Ook leuk van Bruno: hij heeft de oude elementen -leest u hoge onafgewerkte plafonds en betonnen pilaren (van die heule grote!) van het pakhuis behouden. Deze kekke industriële touch zie je dan ook overal in het gebouw terug komen. En even een interessant geschiedenislesje: Pakhuismeesteren, zoals de officiële naam van het gebouw dus luidt, werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen op te slaan. Het gebouw zou gesloopt worden en is -mede dankzij Bruno- in soort van ere hersteld.

Dan nog even een situatieschets: Room Mate Bruno ligt aan de andere kant van de Erasmusbrug. Je weet wel, richting de Fenix Food Factory. En heel handig: Bruno staat in directe verbinding met de eveneens recent geopende Foodhallen. Dat klinkt als een droom en toch is het werkelijkheid: je kunt van de lobby zo door naar de Foodhallen rollen. I-de-aal voor als het koud is -en dat wordt het dit seizoen- en je niet naar buiten wilt. De echte smulpaapjes raden het al: door deze directe verbinding zijn alle happen van de Foodhallen ook te bestellen met room service. Naaaah, als dat niet lekker slapen is…