11 oktober 2023, door Annemijn Heijstek

Barts Boekenclub: de mooiste boeken over vriendschap

11 oktober 2023, door Annemijn Heijstek

Barts Boekenclub: de mooiste boeken over vriendschap

Welkom bij Barts Boekenclub! We tippen je elke maand de fijnste weglezers, spannendste thrillers en deze-vergeet-ik-nooit-meer-boeken. Niet zo’n lezer? Dan heb je gewoon het juiste boek nog niet gevonden, zeggen wij altijd maar. Het thema van deze maand? Misschien wel het belangrijkste in je leven: vriendschap! Komen ze, de beste boeken over vriendschap:

Een klein leven - Hanya Yanagihara

Een klein leven - Hanya Yanagihara

Soms lees je een boek dat nog tijden in je hoofd blijft zitten lang nadat je het uit hebt. ‘Een klein leven’ valt in deze categorie. In het boek volg je vier studievrienden die een leven op proberen te bouwen in New York. Eén van de vrienden, Jude, heeft een raadselachtig en hartverscheurend verleden. Zijn vrienden proberen zijn pijn te verlichten, maar zelfs zij kunnen niet alle ellende wegnemen. Een flinke pil, en toch geen pagina teveel. Geloof ons als we zeggen dat dit boek één van de beste is die je ooit hebt gelezen.

Everything I Know About Love – Dolly Alderton

Everything I Know About Love – Dolly Alderton

Anders dan de titel wellicht doet vermoeden gaat dit boek niet zozeer over liefde in de romantische zin van het woord. In haar memoires schrijft Dolly Alderton over haar wilde jaren als twintiger, waarbij een hoop mislukte dates, verliefdheden, banen en drankovergoten feestjes de revue passeren. Het enige constante in haar leven: de relatie met haar beste vriendinnen. Door dik en dun – letterlijk, blijkt tijdens het lezen. Een parel over de kracht van female friendships.

Morgen en morgen en morgen – Gabrielle Zevin

Morgen en morgen en morgen – Gabrielle Zevin

Nee, je hoeft écht geen gamer te zijn om verliefd te worden op dit boek. Je volgt het leven van de vrienden Sam en Sadie, die samen videogames ontwikkelen. Centraal in dit boek staat de vriendschap tussen deze twee, die door de jaren heen flink op de proef wordt gesteld. Tel daarbij een onbeantwoorde liefde, de uitdagingen van een leven met een beperking én een waanzinnig groot verlies op en je begrijpt waarom je dit boek niet meer weg kunt leggen. Zelfs als je niet van games houdt.