Engeland, Londen20 januari 2023, door Merche Ariza Gallego

De bijzonderste boekwinkels in Londen om uren in rond te neuzen

Engeland, Londen, 20 januari 2023, door Merche Ariza Gallego

De bijzonderste boekwinkels in Londen om uren in rond te neuzen

De fervente lezers onder ons weten hoe leuk een mooie boekwinkel kan zijn. Noem het voor het gemak maar een attractiepark voor boekenwurmen. Wij zijn ook uren zoet in een boekwinkel, laat staan als het een Londense zaak is. In Londen barst namelijk het van toffe boekhandels en boekenbars, waarvan een aantal zelfs zijn uitgegroeid tot toeristische must-see spot: van Daunt Books, die de status 'iconische boekenwinkel Londen' heeft behaald dankzij de Instagram-waardige ruimte, tot een drijvende boekenwinkel, die een en al romantiek uitstraalt. Hollen geblazen naar deze locaties. Dit zijn de bijzonderste boekwinkels in Londen om uren in rond te neuzen.

Daunt Books

Daunt Books

Je mag Daunt Books dan wel een Instagram-hotspot noemen in de chique wijk Marylebone, maar wel voor een goede reden. Deze boekwinkel is namelijk een plaatje om naar te kijken, laat staan om uren in rond te neuzen.

De winkel barst van de boeken (hè, hè, logisch!) en is gespecialiseerd in reisboeken (staat Hugh Grant achter de kassa?). Om keuzestress te voorkomen kijk je eerst op de Instagram van de winkel. Ze posten namelijk regelmatig dé must-reads van het moment. Vergeet niet een tote bag van Daunt Books te shoppen, je wilt immers, afgezien van een nieuw boek, een souvenir hebben van je bezoek.

Word on the Water, The London Book Barge

Word on the Water, The London Book Barge

We durven het met zekerheid te zeggen: dit is het schattigste boekwinkeltje dat je ooit hebt gezien. Op water dan. Ja, dit is niet zomaar een boekwinkel, dit is een boekenboot. De boot, die ietwat bohemian en kneuterig overkomt, is geliefd bij veel Londenaren en ook wij zijn fan.

Op een zonnige dag staan de boeken buiten uitgestald en kun je in het zonnetje de ruime selectie aan boeken doorspitten. Bovendien is de boekenboot vlakbij een hele leuke markt genaamd Canopy Market, op loopafstand van King’s Cross station. Winkels, eetkraampjes, muziek én boeken, oftewel de perfecte Londen-dag.

Brick Lane Bookshop

Brick Lane Bookshop

Een bezoek aan het altijd bruisende Brick Lane vraagt om een aantal dingen: een bagel bij Beigel Bake, rondneuzen bij de ondergrondse vintage markt en een kijkje nemen bij de Brick Lane Bookshop. Al is het maar voor de leuke tote bags en winkeltasjes.

De selectie boeken zullen je overigens niet teleurstellen. Kom voor de grote drukte in Shoreditch naar de Brick Lane Bookshop en speur op je gemak naar nieuw leesvoer. Succes gegarandeerd.