Engeland, Londen24 april 2022, door Merche Ariza Gallego

De mooiste warenhuizen in Londen waar je wilt shoppen

Engeland, Londen, 24 april 2022, door Merche Ariza Gallego

De mooiste warenhuizen in Londen waar je wilt shoppen

In Londen pakken ze groot uit wat betreft warenhuizen. Denk aan spectaculaire etalages, alles op gebied van mode en beauty. Niet onbelangrijk: waanzinnige foodhalls waar je heerlijk eten en speciale producten kan vinden. De warenhuizen zijn het allermooist tijdens de kerstdagen, wanneer elk warenhuis de competitie aangaat voor de mooiste etalages en versieringen. Maar ook tijdens het voorjaar zijn deze warenhuizen een must-see tijdens je stedentrip. Koop dezelfde koekjes als de Queen bij Fortnum & Mason of neem een kleinigheidje van Liberty mee voor je familie of vrienden. Wij zetten onze favoriete warenhuizen voor je op een rijtje. Shoppen maar! 

 

Foto credits: Instagram Liberty London, Harrods, Fortnum & Mason, Dover Street Market en Unsplash

 

Liberty London

Liberty London

In een zijstraat van Regent Street vind je het imposante Liberty dat barst van de geschiedenis. Schrijver Oscar Wilde beschreef het warenhuis als “the chosen resort for the artistic shopper”. Juist, dat kun jij zijn! Een must-see bij Liberty is de interieurafdeling, ze staan namelijk bekend om de waanzinnige stoffen en meubels. Ook de bloemen aan de voorkant wil je niet missen, want eerlijk is eerlijk: die foto’s zijn altijd leuk voor je Instagram.

Harrods

Harrods

Het meest bekende warenhuis is en blijft Harrods. Het is haast net zo’n toeristische trekpleister is geworden als Big Ben. Wel om een goede reden natuurlijk, want je loopt door de deuren van Harrods en je stapt een wereld van buitengewone luxe in. Onze favorieten afdelingen? De foodhalls waar we eindeloos doorheen kunnen lopen, want alles ziet er zó lekker uit. Een paar etages naar omhoog en je komt op de speelgoedafdeling terecht. Je zal je ogen uitkijken wat voor speelgoed ze daar hebben voor de rijkste der aarden. Loop ook ’s avonds nog even langs Harrods, want er is niks zo magisch als de lichten van dit gebouw.

Selfridges

Selfridges

Je zal ze vanzelf voorbij zien komen: felgele tasjes van het beroemde warenhuis Selfridges. Het gebouw is een van de allermooiste panden op het drukke Oxford Street en ook de binnenkant stelt absoluut niet teleur. Je vindt er echt van alles op het gebied van mode, beauty en lifestyle. Bovendien kun je ook met een kleiner budget leuk shoppen of je wandelt er gewoon doorheen, want aan alle kanten spot je de mooiste installaties en items voor op je wishlist.

Fortnum & Mason

Fortnum & Mason

Om de hoek van Green Park, een paar deuren van The Ritz verwijderd, vind je Fortnum & Mason. Het is een van de bekendste warenhuizen van Londen en zelfs de Queen is fan! Fortnum & Mason is een van de hofleveranciers van de Royal Family. Wil je nou dezelfde koekjes eten en thee drinken als Hare Majesteit, neem dan zeker een kijkje binnen.

Dover Street Market London

Dover Street Market London

Deze is voor de echte modefanaten en kan een tikkeltje intimiderend zijn om naar binnen te wandelen. Bij Dover Street Market vind je de hipste en grootste merken en elk modehuis heeft de mogelijkheid om een installatie te bouwen. Zie het als een groot modemuseum, waar je de kunst ook nog eens mag aanraken en kopen!