Engeland, Londen7 maart 2022, door Merche Ariza Gallego

Avondje uit in Londen? Dit zijn de adressen waar je vast nog niet aan hebt gedacht.

Engeland, Londen, 7 maart 2022, door Merche Ariza Gallego

Avondje uit in Londen? Dit zijn de adressen waar je vast nog niet aan hebt gedacht.

De Britten zijn niet vies van een avondje uit. Joh. Op bijna elke hoek van de straat kun je wel een knusse en gezellige pub vinden voor een borrel, maar Londen barst ook van de alternatieve opties voor een avond uit. Zoveel opties zelfs, dat je door de bomen af en toe het bos niet meer ziet. Geen zorgen, deze te gekke plekken hebben we voor je uitgetest zodat je hoe dan ook een bijzondere avond tegemoet gaat, volledig in London style. Avondje uit in Londen? Dit zijn de adressen waar je vast nog niet aan hebt gedacht...

RONNIE SCOTT’S

RONNIE SCOTT’S

Als je van jazz houdt is dit echt dé plek om naartoe te gaan. Ronnie Scott’s opende zijn deuren in 1959 en is sindsdien uitgegroeid tot de bekendste jazzclub van Londen. Beneden is er een podium voor optredens en boven is er de zwoele en intieme bar Upstairs @ Ronnie Scott’s. Het enige wat je hoeft te doen is een trap op en je wordt meegenomen naar een andere plek, waar de tijd stil lijkt te staan en waar de jazzmuziek de goede sfeer inzet. Niet alleen is deze bar geschikt voor een drankje en een babbel, ook zijn er genoeg avonden waar de voetjes van de vloer kunnen.

beeld via Visit London

MONTY’S BAR

MONTY’S BAR

Als je er voorbij loopt zou het niet de eerste plek zijn waar je naar binnen wandelt, maar toch is Monty’s Bar mijn go-to kroeg wanneer ik in Shoreditch ben. De relaxte sfeer en het fijne publiek maken dit tot een geweldig startpunt van een avondje uit of een date night. Het is zeker niet de mooiste of chiqueste bar, het heeft eerder iets ruigs en dat maakt het juist tot de perfecte laagdrempelige plek voor een drankje. Cocktails of een biertje met de locals van Shoreditch is hier vaste prik. Bovendien zit Bagel Bake — de beste bagelzaak van Londen — een paar deuren verder en is de midnight snack dus ook gelijk geregeld.

POP BRIXTON

POP BRIXTON

Het tijdelijke project Pop Brixton is uitgegroeid tot een begrip in Londen. Niet gek ook, want deze plek is one of a kind. Containers vormen de basis van het gebouw, waarin je barretjes en winkels vindt van lokale ondernemers. Het terras wat versierd is met gezellige lampjes en grote planten heeft meer dan genoeg picknick tafels voor grote groepen. Op deze plek kun je jezelf echt de hele dag vermaken met het veelzijdige programma wat ze aanbieden. Denk aan dj’s, gratis activiteiten voor kinderen, open-mic middagen en zelfs voor yoga en sportwedstrijden kun je hier terecht.

THE COMEDY STORE

THE COMEDY STORE

Geen zin in een bar of discotheek? We presenteren je: The Comedy Store! Je vindt deze comedy club in hartje centrum, in een zijstraat van Leicester Square. Een avondje lachen kan nooit kwaad en het diverse programma is voor ieder wat wils: van open- mic avonden om nieuw talent te ontdekken tot aan improvisatieavonden. Bovendien kun je hier ook terecht voor een hapje eten voor of tijdens de show.

AIN’T NOTHING BUT... THE BLUES BAR

AIN’T NOTHING BUT... THE BLUES BAR

In een zijstraat van Regent Street vind je de mysterieuze Blues Bar. Het is een donkere en intieme bar die verlicht wordt met neon lichten. Publiek van alle leeftijden staat hier te dansen op live muziek van de getalenteerde muzikanten uit de stad. Geen dresscode, en tierlantijnen maar goede muziek en een fijne sfeer; meer heb je niet nodig.