Engeland, Londen7 maart 2022, door Merche Ariza Gallego

De leukste markten om te ontdekken in Londen, Engeland

Engeland, Londen, 7 maart 2022, door Merche Ariza Gallego

De leukste markten om te ontdekken in Londen, Engeland

Een goede dagbesteding tijdens je city trip is - uiteraard! - het bezoeken van een van de vele markten in Londen. Elke wijk heeft weer zijn eigen markt waar je heerlijk op je gemak doorheen kunt struinen en van alles kunt vinden op gebied van eten, antiek, kleding en (ook in dit lijstje) bloemen! De ene markt vind je in hartje centrum, de andere in een verrassend leuke buitenwijk of juist verscholen op een, verrassing, binnenplaats. Deze markten zijn in ieder geval zeker de moeite waard om te bezoeken. Graag gedaan: de leukste markten om te ontdekken in Londen, Engeland!

GREENWICH MARKET

GREENWICH MARKET

Het is even een ritje om in Greenwich te komen, maar dan heb je ook wat. De buurt lijkt een groot dorp op zichzelf, waar elke dag van de week genoeg drukte op straat te vinden is. Een plek om zeker te bezoeken tijdens je bezoek aan Greenwich is overdekte markt. Je kan er allerlei soorten kraampjes vinden: eten, kleding, antiek, sieraden. Bovendien is de markt zeven dag per week geopend, dus tijd genoeg om deze markt te ontdekken. Vanuit Greenwich kan je zo de boot pakken richting Westminster, om de dag geheel in stijl af te sluiten.

beeldcredits & info

BRIXTON VILLAGE MARKET

BRIXTON VILLAGE MARKET

Als je even wilt vluchten uit het drukke centrum, dan is de multiculturele wijk Brixton een fijn toevluchtsoord. Het is een levendige buurt met Caribische roots, wat je ook zeker terugvindt op de Brixton Village Market. De overdekte markt heeft eetkraampjes en winkels, maar ook voor speciale evenementen of exposities kun je hier terecht.

COLUMBIA ROAD FLOWER MARKET

COLUMBIA ROAD FLOWER MARKET

Bloemen- en plantenliefhebbers opgelet: dit is dé bloemenmarkt om te bezoeken. Op zondag veranderd Columbia Road in een waar bloemenparadijs. De straat heeft snoezige huisjes en koffiezaakjes waar je de dag goed kan beginnen. De vroege vogels kunnen de drukte vermijden door de wekker vroeg te zetten en ervoor te zorgen dat je in alle rust al het pracht en praal aan planten kan bewonderen. En natuurlijk hoort er een leuk kiekje voor de socials met je nieuwe bos bloemen erbij.

CAMDEN MARKET (HAWLEY WHARF)

CAMDEN MARKET (HAWLEY WHARF)

Twee vliegen in een klap, of in dit geval twee markten in een klap. Als je Londen voor de eerste keer bezoekt is Camden Market een van de eerste plekken die je wilt zien. De markt, die gedeeltelijk ondergronds is in eeuwenoude paardenstallen, is een toeristische trekpleister. Dat terzijde, het is een onwijs leuke en hippe plek om naartoe te gaan. De populaire markt van Camden heeft een nieuwe parel erbij op een minuutje loopafstand: Hawley Wharf. De onlangs gerestaureerde werf is een bruisende plek om een hapje te eten of te winkelen bij de vele independent mode-, accessoires-, interieur- en beauty merken.

BRICK LANE VINTAGE MARKET

BRICK LANE VINTAGE MARKET

Deze markt is het walhalla voor vintage hunters. Deze ondergrondse markt puilt uit van de kraampjes met de hipste kleding: van rekken vol met Burberry trenchcoats tot aan flamboyante pakken uit de jaren 70. Klaar met shoppen op de markt? Brick Lane zit vol met toffe winkels en eettentjes waar je je kunt begeven tussen de hippe Londenaren.

DUCK POND MARKET RICHMOND

DUCK POND MARKET RICHMOND

Het chique Richmond staat bekend om het grote natuurpark met herten, maar ook om om te shoppen en eten ben je hier aan het goede adres. Een korte wandeling richting de rivieroever van de Thames brengt je naar een bijzondere plek. Verscholen tussen de imposante panden vind je Heron Square. Elk weekend vindt op dit plein een Artisan Market plaats, met locale en duurzame producten. Op zomerse dagen bruist het van de mensen die hun hapjes en drankjes van de markt oppeuzelen in het zonnetje langs de rivier.

BOROUGH MARKET

BOROUGH MARKET

Voor echte foodies is deze markt de hemel op aarde. Het is een van de oudste en grootste markten van Londen die op kruipafstand te vinden is van London Bridge station. Al struinend over de markt zie én ruik je het meest heerlijke eten, waar je zelfs honger van krijgt als je net hebt gegeten. Met meer dan 100 kraampjes, restaurants, barretjes en winkels is er meer dan genoeg te beleven op deze historische locatie.

PORTOBELLO ROAD MARKET

Nog zo’n klassieker op het Londen to-do lijstje is de Portobello Road Market in Notting Hill. De boekwinkel waar Hugh Grant in werkte voor de film mag dan wel een souvenir shop zijn, de markt is en blijft een betoverende plek. Kleurrijke huizen, leuke koffietentjes en een hele hoop kraampjes: hier ben je wel eventjes zoet mee. Een verscholen parel in Notting Hill is de bar Acklam Village die je vindt aan het einde van het straatje met food stalls. Onder het genot van een bordje eten van de markt en een biertje kun je hier luisteren naar swingende live bands.