18 april 2022, door Michel + Renske

De lekkerste landgoedwinkels van Nederland

18 april 2022, door Michel + Renske

De lekkerste landgoedwinkels van Nederland

Herinnert U zich de heerlijke lijst aan landgoedwinkels die we hadden voor de Kerst. Welnu, daar zijn we nog even dunnetjes op doorgegaan. Wat aanpassingen hier en daar, kijken wie wat doet deze dagen en klaar ben je. Want ja, na al die gekke lockdown tijden, hebben we geleerd dat je de beste mini feestjes met je eigen gezin kunt vieren, gewoon thuis, als je het juiste spul maar in huis hebt. O! En als je van de boodschappen een feestje op zich kunt maken. De lekkerste (kant-en-klare) gerechten, goede take out, verser dan verse groente en fruit, kazen, broden, confituren... U name it, bij de lekkerste landgoedwinkels van Nederland, mag je zijn (en dit zijn ze):

Anna Haen

Anna Haen

Hier moet je zijn voor een pitstop met koffie en zelfgebakken appeltaart, met uitzicht op het water. Bonus is dat buitenlocatie Anna Haen duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en alleen maar werkt met producten uit eigen moestuin en die van leveranciers uit de buurt. De eigenaren vinden dat ondernemen ook verantwoord kan en koken daarom met de seizoenen mee, helpen kleine producenten en gaan voedselverspilling zo veel mogelijk tegen. Maar goed, het is ook gewoon echt lekker. Wij zijn fan. In de bijbehorende streekwinkel worden verschillende lokale producten verkocht, zoals yoghurt van de buren (verser krijg je ’m niet) en allerlei soorten kazen, jams en honing. Steun de lokale ondernemers en koop het los of stel een pakket samen; heb je ook meteen een souvenir voor het thuisfront. Win-win.

HEERLIJKHEID MARIËNWAERDT

HEERLIJKHEID MARIËNWAERDT

Tussen Den Bosch en Utrecht vind je het prachtige landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, duidelijk aangegeven vanaf de snelweg (missen kan echt bijna niet). Je kunt in de shop je lol op met alle (zelfgemaakte) moestuinjams, chutneys, curds maar ook heerlijke landgoedkazen, verse sappen en nog veel meer (h)eerlijks van het eigen landgoed. Beroemd en befaamd? De walnotentaart van barones Van Verschuer. Krijg je geen spijt van.

Er worden verrukkelijke kazen gemaakt bij Mariënwaerdt, met al even leuke namen; Jonker (licht en pittig), Even Gelegen (belegen), Mooi Gelegen (pittig pikant), Heerlijk gelegen en Oude Adel (oud). Daarnaast zijn er nog verschillende kruidenkazen; die mogen ook pardoes op je boodschappenlijstje.

Sidenote: de shop is gewoon open elke dag van 10.00-18.00

LINDENHOFF BOERDERIJ

LINDENHOFF BOERDERIJ

Standaard adres voor feestelijke aangelegenheden. Deze heerlijke landgoed winkel op 20 minuten van de hoofdstad. Hop je bent zo bij de groene oase van Lindenhoff binnen. Kids kunnen door de varkensstallen rennen, kijken bij de pony’s en bij de andere boerderijbeesten. Je kunt zomaar nog een paar uur verdwalen in de lokale winkel van Lindenhoff. Wordt het een vers zuurdesembrood of toch een van de heerlijkste wijnen? Of gewoon van alles wat? Lindenhoff is sowieso de place to be. Oh, en ook een bio stukje vlees pak je hier mee, daar begon het immers allemaal mee voor de Lindenhoff-familie. Wil je liever dat ze bezorgen bij jou thuis? dat kan ook! Ze hebben zelfs speciaal samengestelde paas ontbijtjes. Sla ook zeker niet de recepten op hun site over; allemaal het proberen waard. Enjoy

Landmarkt Amsterdam

Landmarkt Amsterdam

Ach, een thuiswedstrijd, daar houden we (ook) van. Vanaf centrum of oost Amsterdam wip je de brug over en, plop, daar ben je, in een compleet andere on-stadse wereld. Rust, natuur en… Landmarkt. Landmarkt ligt officieel in Schellingwoude, en dus niet Amsterdam, kniesoor die er op let. Hoe het er is? Landmarkt is een heerlijke overdekte “markt” met ruimte volop en eigenlijk alles wat je wilt en meer. Daarnaast nog een notitie voor de last minute shopper, op eerste en tweede paasdag zijn ze zelfs geopend. Kan je nog mooi naar toe sprinten als het paasbrood alweer op is. oeps.

Faim breda

Faim breda

FAIM, het lekkerste boerderijwinkeltje van Breda. Zo kopt de facebookpagina van FAIM, gelegen aan de rand van Breda en eigenlijk is daar niks teveel mee gezegd. FAIM, van de jonge eigenaren die vanuit Breda ook hun Boerschappen runnen (een krat die je wekelijks aan huis geleverd hebt vol met producten direct van de boer – aanrader!), runnen een boerderijwinkel met artikelen die je ook in hun kratten kunt vinden. Direct van de boer, zonder tussenschakels. Is het er niet, dan is het er niet. Smaakvolle delicatessen van échte ambachtslieden en uitermate goede smaakmakers. Puur en echt. Lekker en goed. FAIM is geen traditionele winkel maar is bedoeld voor de aanvullende producten van Boerschappers, maar ook als niet-Boerschapper kan je er natuurlijk gewoon binnen lopen voor je favoriete boerderij-producten.