Nederland, Noordwijk15 juli 2021, door Anne Abendroth

Slapen aan het strand deze zomer? Doen! Op naar het splinternieuwe boetiekhotel Benedict in Noordwijk

Nederland, Noordwijk, 15 juli 2021, door Anne Abendroth

Slapen aan het strand deze zomer? Doen! Op naar het splinternieuwe boetiekhotel Benedict in Noordwijk

Kijk, soms komen opening gewoon precies op het juiste moment. Zo ook het geval bij het splinterniewe boetiekhotel Benedict in Noordwijk: op 1 juli 2021 opende boetiekhotel Benedict haar deuren na een lange verbouwing en een lange lockdown periode. En nadat het hotel dat Benedict voorheen was: een enigszins verlaten hotel in een verstopte (en prachtige!) hoek van Noordwijk, twee minuten van het strand. De nieuwe eigenaren kochten en verbouwden de hele boel naar eigen inzicht en smeek en het resultaat mag er op zijn zachtst gezegd zijn! Boetiekhotel Benedict Noordwijk staat op één van de hoogste duinen in Noordwijk en heeft daardoor een uitzicht over de zee en de welbekende bollenvelden waar je u tegen zegt. En over de prachtige, statige huizen die Noordwijk zo kenmerken. Op stand, dat staat het hotel mag je wel zeggen. En dan zijn we nog niet eens binnen geweest... Tipje van de sluier: beeldschone, serene rust. 

Boetiekhotel Benedict

Boetiekhotel Benedict

Beeldschone, serene rust dus. Alsof je een vergrijst instagramfilter binnenstapt. Alle tinten beige, zachtgrijs, wit en creme perfect op elkaar afgestemd met hier en daar een verrassende dot kleur in de vorm van goed gekozen kunst en een lekker tegelmuurtje. Geen ruis, vooral geen ruis. Wat wel? Nou, alle comfort dat je je wensen kunt. Iedere kamer, ook de kleinere versies, zijn voorzien van een slim minikeukentje zodat je je ten alle tijden kunt redden. Een restaurant is er niet, een receptie ook niet. Binnenkomen doe je namelijk met je eigen code (wat we HEERLIJK anoniem vinden) en in de lounge, of op het terrein van het hotel,  is er altijd wel iemand te vinden, mocht je vragen hebben. Er is overigens wél een keuken hoor, een flinke zelfs. Het idee is dat er later gast-chefs aan komen haken. EN dan zijn wij de eersten die aanschuiven – immers, als alles wat de eigenaren van Hotel Benedict doen even smaakvol is, dat moeten dit wel ware eetfeestjes worden.

Wist je dat er een leuk verhaal achter de naam van het hotel zit? Is zo. Boetiekhotel Benedict is namelijk vernoemd naar een fictieve gastheer. Zo eentje met heel veel smaak. De eigenaren van het hotel reisden namelijk jarenlang de wereld rond en brachten hun mooiste herinneringen en objecten mee terug om hun gasten te inspireren. En óf dat is gelukt. Wat dacht je van luxe linnen beddengoed en met de handgemaakte Italiaanse meubels? Heerlijke originele badkamerproducten (in glas: geen rotzooi te bekennen hier), grote (en kleine!) handdoeken, een knappe canvas tas voor mee naar het strand én je koelkast vol met een heerlijk vers ontbijt. Sounds good, non? Het leukst nog is dat het hotel je het gevoel geeft dat je wordt verzorgd door een attente vriend, terwijl je geniet van alle vrijheid en volledig tot rust komt.

Het hotel telt 24 super mooie appartementen die aan alle boxen tikken. Oh en je kunt hier ook terecht met een vriendengroep (2-6 man) of gewoon met manlief. Dikke pluspunten dat bezoekers bij aankomst worden getrakteerd op koffie van de Espressofabriek, een strandtas met badlaken (heel handig als je met je billen in het zand wil liggen) en beautyproducten van het merk Frama.

Goed je kunt hier lekker doen waar je zelf zin in hebt. Binnen blijven? No problemo. Liever erop uit gaan en Noordwijk verkennen? Dat kan natuurlijk ook.