Nederland2 april 2021, door Maartje

Slapen in een boomhut, dat kan gewoon in Nederland

Nederland, 2 april 2021, door Maartje

Slapen in een boomhut, dat kan gewoon in Nederland

Slapen in een boomhut, dat klinkt als iets dat je in Scandinavie doet. Of beter nog: op Bali. Klopt ook wel hoor, aangezien de meest authentieke boomhutten natuurlijk vrij vochtig zijn. Maar vlak ons eigen Nederland niet uit! Wist je dat je echt een heel aantal te gekke adressen hebt waar je 'gewoon' op hoge houten palen overnachten kunt? En meestal zelfs nog hartstikke luxe ook. Ha! Leuk voor het kleine spul, ja, maar stiekem ook gewoon voor jezelf.

BOOMHUT XXL

BOOMHUT XXL

Een heus kinderparadijs is vakantiepark Westerbergen. Op het park staan verschillende bungalows, chalets, safaritenten, huisjes en villa’s. Voor de die hard kampeerders (gets) zijn er kampeerplekken. Maar we gaan hier zonder enige twijfel voor de Boomhut XXL. Boek die en verzeker jezelf van de vipservice. Cause that’s how we camp. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en is er een handdoekenpakket voor elke gast aanwezig (je kunt er met vier volwassenen en maximaal twee kinderen in) en aan alles is gedacht: er zijn spelletjes aanwezig en er staat een flesje wijn koud – tsja, dan heb je ons wel. Shotgun de slaapvide. Daar heb je namelijk een prachtig uitzicht over de landerijen en de aanwezige pelletkachel zorgt dat het er het hele jaar behaaglijk is. Het ruime balkonterras heeft een vijfpersoons jacuzzi; zit je daar mooi een potje warm te wezen (met een glaasje) onder de kruinen van de bomen. Honger? Van ontbijt tot diner kun je bij het restaurant Westerbergen terecht en dat is top: van flammkuchen, pizza’s en salades tot lekkere vis- en vegetarische gerechten, ribbetjes en tournedos – alles tien punten. De boomhut is huisdier- en rookvrij en door de constructie en uitvoering is barbecueën en gourmetten niet toegestaan. Dat je het even weet.

AVONTYR

AVONTYR

Van ruimtegebrek is ook weinig sprake bij Avontyr – je past met 26 man in de boomhutten dus dat wordt nog sprokkelen om de bedden te vullen. Over de boomhutten: dat zijn er twee, inclusief terras en kampvuurkuil. Een kinderparadijs pur sang. Hutten bouwen, verstoppertje spelen en boomklimmen tot ze boe noch bah meer kunnen zeggen. En eerlijk is eerlijk, slapen op je eigen stuk land met daarop twee giga houten kastelen is voor iedereen ouder dan tien een feestje. Dat werkelijk alles met een groep van deze grootte een onderneming is, snap­pen we. Daarom even wat praktische punten: er is een centraal gebouw waar je met z’n allen kunt eten en er zijn zeven slaapkamers, ieder met een eigen badkamer. Meer van dit? Koop Little Escapes in Nederland!

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Toegegeven, het is in ons mooie Nederland niet of nauwelijks uit te kienen maar toch… Stel, er zijn tropische temperaturen onderweg, doe jezelf, de koters, opa’s, oma’s, vrienden en met wie je dan ook een nacht wil doorbrengen een plezier en boek een van de twee giga boomhutten van de Brabantse Beekse Bergen. Wel even opletten: we hebben het hier over het Safari Resort waar je letterlijk tussen de wilde dieren slaapt. Dat betekent wakker worden en met het slaap nog in je ooghoeken en een bak koffie in je hand vanaf je eigen terras naar een zebra, neushoorn of giraffe staren.

Het Kleine Paradijs Easterein

Het Kleine Paradijs Easterein

Het is een behoorlijk stuk zigzaggen door de Friese landerijen en nét wanneer je denkt: hier kan het toch nooit zijn? staat er een piepklein bord in de berm dat Het Kleine Paradijs leest. Daaaaar moet je wezen voor een uniek ‘stukje’ Friesland, of zelfs een uniek stuk Nederland. Een kleurrijk vakantie-feest in eigen land en echt niet alleen leuk voor kinderen.

Dus toch goed. Dat Kleine Paradijs is precies dat en vooral in de zomermaanden een hit voor een romantisch weekend in de natuur. Er zijn boomhutten omsingeld door kippen en ganzen, er zijn yurts op het voorterrein en er is een meer dan comfortabel nieuw hoogtepunt: het rode ‘kerkje’, klaargestoomd voor de koudste nachten van het jaar.

Romantischer ga je het echt niet krijgen, en waar boomhutten, yurts en ‘te midden van het weidse niets’ misschien vooral lonkt voor gezinnen, is het tegenovergestelde (ook) waar: Het Kleine Paradijs ontvangt het kleine spul in de vakanties graag, maar daarbuiten mogen ze net zo lief (nog liever) mikken op rustzoekers. Natuurliefhebbers. Lezers (lees: iedereen die zich eens lekker met een boek terug wil trekken). Dáár is het Kleine paradijs dus helemaal perfect voor. Lees meer

Boutique Resort Life is Good

Boutique Resort Life is Good

Het is heus niet moeilijk om in ons land een lekker slaapadres te vinden maar als je op zoek bent naar ‘anders dan anders’ blijkt Nederland toch best klein. Op zoek naar een boom­hut om in te slapen? Life is Good is het antwoord. Dit is een B&B slash boutiquehotel met verschillende vrijstaande hotelsuites, waaronder dus een heuse boomsuite. Jeugddromen komen uit wanneer er in een enorme eik geslapen kan worden, op vier meter hoogte. Ho, stop, blijf er nog even bij: dat we de hoogte ingaan betekent niet dat we aan luxe inleveren. Nee zeg, dank je de koekoek, dit is een luxe hotelkamer op poten, sim­pel gezegd. Er is een sauna aanwezig, net als een regendouche, dakterras, ruime tuin, wifi en een kitchenette. Dat betekent zoveel als een plek met een koelkastje waar je ook koffie en thee kunt zet­ten en verder niet mag koken. Daarvoor moet je bij een restaurant in de buurt zijn, eigenaren Mandy en Jeroen denken graag met je mee. Een van de tips die ze je vast zullen geven, is de Proeffabriek in Veghel. Daar kom je niet alleen om met het hele spul de honger te stillen maar óók om te proeven van kunst, cultuur en een van de vele events die er georganiseerd worden.