Nederland15 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

(On)gedwongen trend: De Intieme Wedding met tips om deze Corona-proof te maken

Nederland, 15 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

(On)gedwongen trend: De Intieme Wedding met tips om deze Corona-proof te maken

Soms denken we weleens dat we met zijn allen deze pandemie misschien wek voelden aankomen... Want waren we voor maart 2020 al niet begonnen aan een nieuwe trend? Ja zeker: De trend van een Intieme Wedding. Die met wat aanpassingen ook plaats kan vinden in deze vreemde tijden. We hebben gezien hoe daar, voor Corona al, meer en meer naar gevraagd werd. En we hebben gemerkt hoe warm, oprecht en bijzonder weddings daarvan worden. Terug naar de essentie, terug naar liefde, en terug naar verbinding.

Myrthe regelt het

Myrthe regelt het

We planden voor Corona al steeds meer weddings zonder feest, en juist met een heerlijk lang diner. Waarbij bijvoorbeeld de geloften daarna worden uitgesproken, sommige zelfs bij maanlicht. Of met een selecte groep een heel weekend doorbrengen; ik was meteen fan van deze trends waarbij de intimiteit centraal staat. Nu wordt ons, sinds Corona, door de overheid gevraagd met maar 50 of zelfs met maar 30 mensen een huwelijk te vieren. En worden we gedwongen te plannen volgens de trend van een intieme wedding. En ja, het aantal gasten past in die trend. Maar hoe intiem is een wedding waarbij je afstand moet houden van elkaar?

Heel eerlijk, ik heb me daar de eerste maanden ook enorm tegen verzet. Een wedding draait om intimiteit, elkaar aan kunnen raken en met zijn allen dicht bij elkaar kunnen zijn. Maar naarmate de tijd verstreek, en we zelfs soort van gewend raakten aan het afstand houden, kwamen daar ook de eerste Corona-proof weddings. En het kan. Intimiteit op afstand. 

Vergeet het oude normaal

Vergeet het oude normaal

Vergeet het oude normaal en kijk wat er wel kan. Vergeet hossend op de dansvloer staan, maar stel je een ruime tafel voor waar jullie de hele avond heerlijk tafelen. Vergeet iedereen kunnen knuffelen, maar probeer je voor te stellen hoe fijn het is om elkaar te zien en mooie woorden te mogen ontvangen. Als wij met een bruidspaar brainstormen over hun dag, kijken we vooral naar een totaalbeleving en hoe we die zo sterk en persoonlijk mogelijk kunnen maken. En als je met die gedachte gaat nadenken over wat wel kan, geef je deze intieme groep en vooral jullie zelf zo’n prachtige herinnering! En zodra we bij de organisatie van een wedding een hobbel tegenkomen, maakt of breekt de manier waarmee je met die hobbel omgaat je wedding. Ik maak altijd graag een extreme keuze en ga daar vol voor, in plaats van een halve keuze waarbij het, het net niet is. 

Kun je niet feesten of staand borrelen? Ga het dan ook niet half toch proberen te doen. Want dat is wat we wel hebben geleerd de afgelopen maanden; dat werkt niet en is niet Corona-proof. Dat klinkt allemaal leuk; maar werkt dan wel?’

 

Tips & Tricks

Tips & Tricks

  • Kies voor een locatie waarbij er voldoende ruimte is, ook en vooral binnen.
  • Informeer gasten vooraf goed hoe de dag er uit gaat zien en wat ze kunnen verwachten.
  • Omarm het kleine aantal gasten en geniet van het feit dat je jullie liefde met een intieme groep gaat vieren.
  • Realiseer je dat je met minder gasten meer budget overhoudt voor andere dingen;
  • Bijvoorbeeld voor entertainment tussen de gangen door, als verassing voor jullie gasten.
  • Of om de tafel fantastisch te laten stylen zodat de extra ruimte niet als kil wordt ervaren.
  • Spreek jullie geloften na het diner naar elkaar uit, een prachtige afsluiter van jullie dag.
  • Realiseer je vooral dat Corona echt nog niet voorbij is en dat dit jullie niet van trouwen hoeft te weerhouden.

Maak je je zorgen om het budget van je perfect day, lees dan even hier. 

En dan om af te sluiten met de mooie woorden van Maartje, die ons zo warm welkom heet hier op Barts Bruiloft..

Ga je binnenkort trouwen en ben je benieuwd naar al dat pracht van Myrthe Regelt Het(snappen we best) stuur dan een email naar info@myrthe-regelt-het.nl of neem een kijkje op de Pinterest. De perfecte manier om een realistisch pin-bord te maken met (laten we eerlijk zijn) het Hollandse budget, al die picture perfect inspiratie is vaak tijdens Amerikaanse miljoenen-weddings. Voor meer informatie bijvoorbeeld over de Online College kun je de website hieronder checken. Myrthe Regelt Het. O, en volg de weddingplanners en -stylisten meteen op Instagram.