17 april 2020, door Michel + Renske

Aan de bak! de lekkerste Bosbessenamandelcitroencake maak je zo

17 april 2020, door Michel + Renske

Aan de bak! de lekkerste Bosbessenamandelcitroencake maak je zo

Bart Blijft Binnen en Bart gaat aan de bak! Ja ja (jajajaja), we zijn druk bezig en zoeken allerminst een nieuwe hobby, maar soms moeten we de zinnen even verzetten en hebben we zin in een andersoortig klusje. Dan zoeken we zoete afleiding en gaan we, letterlijk, aan de bak! Jeweetwel. Bakken. Koekjes, taart, brood... The real deal. Alles zoet en alles zalig. Wat er als beste uit de test kwam? Deze bosbessenamandelcitroencake! De zalige zoetigheid zelve. Wees gewaarschuwd: verslavend deze, zo komen we de quarantaine allemaal tien kilo zwaarder uit. Oops. Ach, als dat het ergste is, dan hebben we geluk gehad natuurlijk, goed om even te onthouden ;-). En dan? Aan de bak!

Bosbessenamandelcitroencake

Bosbessenamandelcitroencake

De zoetigheid van vandaag! Men neemt:

– 150g ongezouten boter
– 190g witte basterd suiker
– 2 citroenen (2 theelepels rasp, en 3 eetlepels sap)
– 1 theelepel vanille extract
– 3 grote eieren
– 90 gram zelf reizend bakmeel
– 1/8ste theelepel zout
– 110 g amandelschaafmeel
– 200g bosbessen
– 70 g poedersuiker
Hoe doe je het?
1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet je cake bakvorm in (11 x 21 cm) en zet opzij.
2. Doe de boter (kamer temperatuur), suiker, citroen rasp, 1 eetlepel citroen sap en het vanille extract in een kom. Sla op hoge snelheid in 3-4 minuten, daarna naar een minder snelle stand. Vervolgens voeg je de eieren toe. Vervolgens voeg je het meel, zout en amandelmeel toe (stap voor stap). Haal de kom onder de mixer vandaan en lepel 150 gram bosbeden door het beslag heen.
3. Stop het beslag in de vorm. Bak 15 minuten. Vervolgens haal je de bakvorm uit de oven en leg je de 50 gram overgebleven bebossen erop. Daarna de bakvorm weer in de oven voor weer 15 minuten, totdat de cake goud bruin is maar nog wel een beetje “unbaked”. Vouw aluminum folie op de bovenkant van de cake en plaats terug in de oven voor 25-30 minuten, totdat hij gerezen is en gaar. Laat 10 minuten afkoelen buiten de oven.
4. Je gaat nu met de icing beginnen. Doe de 2 eetlepel citroensap bij de poedersuiker en mix tot het goed zacht is. Als de cake is afgekoeld verspreid je de icing gelijkmatig over de bovenkant.
Eetse!