Zuid-Afrika21 februari 2020, door Maartje

Boulders Beach bij Simons Town, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, 21 februari 2020, door Maartje

Boulders Beach bij Simons Town, Zuid-Afrika

De stad van Simon klinkt als heel wat, maar dat valt mee. Of tegen. Het is maar net hoe je het bekijkt. De belangrijkste reden om naar het stadje af te reizen (door Noordhoek ongeveer drie kwartier vanaf Kaapstad centrum) is vanwege de pinguïns bij Boulders Beach. Mocht je nou denken dat de pinguïns in Artis leuk zijn... Think again! De Zuid-Afrikaanse zwart-witte vrienden op Boulders Beach, aka het rotsenstrand zijn van een heel ander niveau. De grote verzameling pinguïns hier bevindt zich op het witte strand, door de rotsblokken beschermd tegen de wind en hoge golven. Dat maakt het strand ook tot een ideale zwemspot voor kinderen, en jezelf, waren het niet dat het erg... euh... nou ja... stinkt. Want de pinguïns die er soms wel met duizenden tegelijk aan het kibbelen zijn, nemen het niet zo nauw met hun ontlasting.

Boulders Beach, Simons Town

Boulders Beach, Simons Town

Leuk om te weten: de pinguïns werden vroeger Jackass Pinguïns genoemd, vanwege het geluid dat ze maken als het parings- tijd is. Een geluid dat klinkt als een steigerende ezel. Om het strand schoon en aantrekkelijk te houden voor zowel mens als pinguïn, wordt er een paar rand gevraagd om binnen te komen. Weergaloze horeca in de buurt hebben we nog niet gevonden, maar de garnalen en de mosselen van Bertha’s Restaurant zijn dik in orde, je zit er leuk aan zwart-wit gestreepte tafels en je kijkt uit over zee.

the Secret Window

the Secret Window

En als je naar de pinguïns gaat kijken bij Boulders Beach, dan kom je sowieso voorbij deze juicery. Wij schrijven hem hier op omdat je echt even moet stoppen. Dit plekje, the Secret Window, zit aan de straat tussen de parking en de plek waar je pinguïns spot, en lijkt (los van een schattige luikje) niet bijzonder. Echter! Wij lieten ons hier verrassen door heerlijke cold pressed juices, voor je neus geperst. Een red juice (rode biet, citroen, ginger & appel) waar je in Amsterdam al snel 8,50 voor zou betalen kost hier een lullige 2 euro. Wij konden die verkoeling wel gebruiken met 35 graden en zaten in het kleine, maar stijlvolle, tuintje goed te genieten. Niet zo van de sapjes? Laat je dan trakteren door de echt lieve medewerkers (zie je niet vaak langs zo een toeristische trekpleister) met een van de diverse ijssmaken die ze graag voor je op een hoorntje scheppen. Verder loopt iedereen hier dus ook gewoon vrolijk voorbij (dom dom dom!).