26 september 2022, door Isa de Laat

YB (by Yoghurt Barn) kiest voor een 100% plantaardig menu

26 september 2022, door Isa de Laat

YB (by Yoghurt Barn) kiest voor een 100% plantaardig menu

2022 betekent het tienjarig bestaan van de Yoghurt Barn (ja, het is echt al zolang geleden dat het yoghurtwalhalla van Nederland ontstond). Naast een reden voor een feestje, was dit ook dé reden voor een nieuw concept met als doel het maken van een positievere impact op de aarde. Vaarwel Yoghurt Barn... En welkom YB: een plantaardig concept met een 100% plantaardig menu. Al het lekkere wat je van de Yoghurt Barn gewend bent (pffoe, gelukkig), maar dan beter voor de aarde. 

 

Ben je te vinden in een van de Barns van 1 tot 10 oktober in 2022? Als traktatie voor hun verjaardag organiseren ze dan namelijk een 10-daags prijzenwalhalla, waarbij je 10 dagen lang hele fijne acties en prijzen kunt ontvangen! All you have to do is show up.

Reden voor feest

Reden voor feest

Een tienjarig bestaan is natuurlijk reden voor een feest. Daarnaast natuurlijk ook veel redenen om een positieve impact op de aarde te willen maken. Vanaf 11 oktober 2022 ben je bij YB aan het juiste adres voor een 100% plantaardig menu. YB zet daarmee een streep door de vooroordelen dat je bij plantaardig eten alleen maar groenten voorgeschoteld krijgt.

Geen gekkigheid, maar echt een lekker menu dat de aarde ook nog eens een handje helpt. Waar YB dan ook streep doorzet is het opgeven van een mooiere wereld, want daar willen ze graag aan bijdragen als klimaat positief merk. Dit doen ze door de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren.

En voor zij die bang zijn dat al het fijne van de Yoghurt Barn weg is. Nope, nog steeds die feel good ervaring met een breed aanbod aan de bekende classic bowls, broodjes, salades, verse juices, smoothies, zoetigheid en meer.

Het menu

Het menu

Je hoeft niet heel Nederland door te crossen voor zo’n plantaardig menu. Door heel het land (Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda, Leiden, Haarlem, Den Bosch, Rotterdam, Nijmegen en Neude) vind je full service barns. Geen té hip gedoe, maar gewoon een gezellige huiselijke sfeer, waar je eigenlijk voor elke gelegenheid wel snor zit. Zo is het een perfecte locatie voor een zakelijke koffie, maar ook voor een high tea of een lunch met vrienden of familie, en natuurlijk voor jezelf om te relaxen.

En voor dat menu zouden we letterlijk meteen de stad door crossen. Want de acht soorten plantaardige of biologische yoghurt met verschillende toppings willen we het liefst elke dag. En we zouden je het liefst urenlang bijpraten over alle (plantaardige) zoetigheid, zoals kokosbrood, carrot cake, chiapudding met oreo en witte chocolade, red velvet en we saved the best for last: de chocoladetaart, maar dat kun je het beste zelf gaan proeven. Tipje van de sluier: de vegan icing is royaal gesmeerd en héél lekker. Naast al het zoets, is er nu ook volop hartig. De bieten en spinazie broodjes zien er vrolijk uit, en we kunnen je vertellen dat je ook van de smaak blij wordt. Vergeet de salades en wraps niet. Tussen ons: vegan feta is dus gewoon heel lekker!

En what’s next? We hoeven bij YB zeker niet te wachten op het volgende jubileum voordat er nieuwe stappen worden gezet. Ze zullen blijven zoeken en kijken naar manieren om een nog positievere impact te maken.

En naast een plantaardig menu doen ze meer hoor. YB onderneemt sinds april 2020 klimaat positief. Wat dat inhoudt? Kort gezegd dat je als bezoeker van een van de Barns bijdraagt aan een positieve impact op onze aarde.

Meer weten over wat YB doet aan duurzaamheid? Daarover lees je alles op deze pagina. En benieuwd wat dat 10 jarig bestaan inhoudt? Klik dan zeker eens hier. En neem ook zeker een kijkje op de Instagram: @yoghurtbarn.

YB