Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
23 January 2019
  • 10-06-2018
  • Uncategorized

Brasserie Buitenhuis Valkenburg

Brasserie Buitenhuis Valkenburg

Nu er as we speak even geen Little Escapes met adressen in eigen land in de maak is, stuit ik constant (maar echt constant) op de leuke adressen die nét niet binnen de gebade (stadse) paden vallen. Niet dat de adressen uit de twee Little Escapes boeken inmiddels achterhaalt zijn hoor! Ben jij gek. Het tegenovergestelde. Maar er is nog zó veel meer leuks in eigen land! Zoals Brasserie Buitenhuis in Valkenburg, niet te verwarren met het Limburgse Valkenburg maar met het mini Valkenburg bij Leiden. Wist ik ook niet maar het bestaat.

Brasserie Buitenhuis

Brasserie Buitenhuis is precies dat: een buitenhuis aan het Valkenburgse Meer. Een pracht van een locatie met een terras waar je U tegen zegt, uitkijkend over het water en met heel (heel!) lang zon. Beetje fris? Heaters aan. Nog frisser? Op naar de open haard binnen. Waar het overigens ook een knap plaatje is.

Op de kaart van die gerechten die je bij een brasserie verwacht maar die toch niet saai en van het geijkte zijn. Tosti geitenkaas, pasta vongele en een heel prima kippetje. Het personeel mag soms op bijles maar wie zijn verwachtingen bijstelt (en de soms terechte, en soms ronduit veel te zure recensies op facebook negeert), kan alleen maar blij verrast worden bij Brasserie Buitenhuis.