6 september 2021, door Dewy Brandjes

Bar Bistro Bravour, de nieuwe aanwinst van Amsterdam Oost

6 september 2021, door Dewy Brandjes

Bar Bistro Bravour, de nieuwe aanwinst van Amsterdam Oost

We ontdekten weer eens een nieuwe leukerd in Amsterdam, deze keer aan de Dapperstraat in Oost: Bravour. Noem het een restaurant, noem het een bar, noem het een bistro - of voeg die laatste twee samen zoals de eigenaren deden -, en je hebt een gezellig restaurant met verfijnde bistrogerechten en een bar waar goede wijnen én cocktails achter vandaan komen. Op naar Bar Bistro Bravour!

 

Hier lees je over nog meer leuks in Amsterdam Oost.

Bar Bistro Bravour

Bar Bistro Bravour

Ken je Visbar Beet nog? Juist, die leuke tent op het hoekje van de Dapperstraat. Slecht nieuws, die is niet meer (door te rustige winters en ‘C’), máár wat daarvoor in de plaats is gekomen, vinden we stiekem nog leuker. De mannen achter Visbar Beet, die ook achter Bar Baarsch in West zitten, zijn tijdens de crisis niet bij de pakken neer gaan zitten en besloten het visrestaurant om te bouwen tot Bar Bistro Bravour. Dat ze meer met de letter ‘B’ hebben dan de ‘C’ mag duidelijk zijn. Hoppa, die hebben we alvast gemeen. En dat niet alleen, ze houden bij Bravour namelijk ook van kleine, verfijnde gerechten, gezelligheid en wijn. It’s a match.

Die gezelligheid vind je bij mooi weer buiten op het terras en het hele jaar door binnen. Zodra je door de gordijnen binnen bent, is het eerste dat je ziet de houten bar met marmeren blad en de nostalgische jaren ’40 hanglampen. Links en rechts kleine, met linnen gedekte tafels. Hoewel de zaak niet in het allergezelligste stukje van Amsterdam Oost ligt, ben je dat meteen vergeten zodra je zit.

De kaart bestaat uit Frans-getinte gerechten met een wereldse twist. Met zes voorgerechten en zes hoofdgerechten is de kaart niet groot, wat vaak alleen maar een goed teken is. Zo ook hier. Neem vooral iemand mee die gerechten wilt delen zodat je van alles wat kunt proeven, want dat wil je! De bloemkool met prei, knoflook beurre noissette, groene appel en truffel en de courgettebloem in tempura met kruidenkaas en saus van wei waren persoonlijke favorieten. Vergeet ook zeker niet te vragen welke wijn het beste bij welk gerecht past, want dit leggen de mensen van Bravour graag haarfijn uit. Oja, nog even over die cocktails, de Pornstar Martini maken ze van écht passievruchtsap, ingekookt met vodka. Waar krijg je het nog.

Bar Bistro Bravour