Nederland, Haarlem2 oktober 2019, door Jorien Thijs

Broekhof De Slagersdochter, Haarlem

Nederland, Haarlem, 2 oktober 2019, door Jorien Thijs

Broekhof De Slagersdochter, Haarlem

Dit fijne delicatessenzaakje zit op een typische al-zo-vaak-langsgefietst locatie, namelijk in de (steeds leukere) Kruisstraat. Broekhof, De Slagersdochter is het adres voor de lekkerste worsten en beste broodjes (ook vega!) van Haarlem.

Broekhof, De Slagersdochter

Broekhof, De Slagersdochter

Op die broodjes komen we natuurlijk nog terug, maar die smaken pas echt lekker als je het verhaal achter de zaak kent. Het gaat hier namelijk om een familiebedrijf waar sinds vorig jaar de jongste Broekhof-telg de scepter zwaait. Guusje, een dame die de liefde voor het vak heeft geërfd van haar vader en als kleine meisje al geregeld het slagersschort aantrok om te helpen in de zaak. De slagersdochter heeft jarenlang gewerkt voor worstenmerk Brandt & Levie en heeft nu dus de zaak van haar vader nieuw leven ingeblazen. Als groot voorstander van eerlijk en bewust eten, verkoopt Guusje alleen lokale en verse producten.

Trakteer jezelf op een mooi stukkie vlees, een verse (vegetarische) maaltijd to-go of een stevig belegd broodje. Dat laatste kun je tijdens een zonnige dag lekker buiten oppeuzelen want Guusje deelt sinds kort een piepklein terras voor de deur met buurman Axel, van Ax Specialty Coffee. Wij tippen de venkelsalami. En de homemade pastel de nata om mee af te toppen. Je krijgt geen spijt van je pitstop bij Broekhof, De Slagersdochter.

Broekhof, De Slagersdochter

Hoofdbeeld: Linda Wijtsma