21 juni 2019, door Jorien Thijs

Ax specialty coffee, Haarlem

21 juni 2019, door Jorien Thijs

Ax specialty coffee, Haarlem

Haarlem verovert langzaam ons hart, maar wat er zeker nog miste, was een echt écht goeie koffiebar. Kunnen wij weten, want vers in Haarlem en altijd in voor een bakkie. Goed nieuws voor wie met ons is: je kunt stoppen met zoeken. Ax specialty coffee opende haar deuren en dat is liefde op het eerste gezicht.

Ax specialty cofee

Ax specialty cofee

Eigenaar Axel zit al een tijd ‘in’ de koffie. De jonge sympathieke barista werkte hiervoor bij Brandmeesters en Mogador en ging daarna naar Australië voor business and leisure. Wat Axel zo aansprak aan de coffeescene down under waren die kleine, coole, frisse zaakjes waar je een snelle pitstop maakt voor een kick-ass espresso. Snappen wij. Zijn ultieme droom: een eigen koffiebar – Auzzie style – in Haarlem. Snappen wij ook.

Ax specialty coffee aan de Kruisstraat is precies dat. Een klein knus authentiek pandje, smaakvol ingericht en met een beest van een koffiemachine als centrale middelpunt. Hier scoor je een latte op weg naar het station of op weg naar de stad. Je kunt ook even blijven hangen aan het raam of buiten op het piepkleine terrasje. Combineer je koffie met een broodje van de buurvrouw, want daar zit Broekhof, de Slagersdochter in een al evenzo te gek leuk pandje. Nog even over de koffie zelf: die is van Stooker en van hoge kwaliteit. Op de machine ieder seizoen een nieuwe boon en alles gezet door Ax himself. Go go!

Ax specialty coffee