Nederland, Amsterdam13 november 2020, door Michel + Renske

Lekkerste bakkerij van Amsterdam Noord: Broodbakkerij Ex

Nederland, Amsterdam, 13 november 2020, door Michel + Renske

Lekkerste bakkerij van Amsterdam Noord: Broodbakkerij Ex

Weer zo'n parel die je echt gezien moet hebben voor je de schoonheid ervan begrijpt en ditmaal wel gesteld in Amsterdam Noord. Was Noord eerst nog wat treur en droefenis (op een handjevol toppers na), nou not anymore. Noord wordt leuk en dat begint wat ons betreft alles met een goede, ambachtelijke, bakkerij. Zo begon the rise of Amsterdam Noord, met ondertussen een giga lijst aan 'het de pond trotseren waard'-adressen, en is het ondertussen the place to be. Op naar Noord en op naar Bakkerij Ex, waar het brood krokant en vers op je ligt te wachten.

Broodbakkerij EX

Broodbakkerij EX

Deze, ondertussen nieuwe, favoriet bevindt zich aand de Waddenweg. En de Waddenweg is weer een klein stukje uit de buurt van het altijd al hippe Skatecafe, Hangar, Goudfazant… Je kent het rijtje wel. Zo niet? The more reason om het Noordelijke te bezoeken. Oké, terug naar het verhaal: de bakkerij huist midden in de woonwijk en dat voel je meteen zodra je binnenstapt (in de rij!) en alleen maar locals om je heen die hun dagelijkse broodje ophalen.
Wat ze hier hebben? Simpel; écht goed brood, eieren, lekkere broodjes (kimcheese! jam), zoetigheden (heerlijke krentenbol, bolus, ga zo maar door). Knap als je het bij een bestelling houdt. Daarnaast hebben ze heerlijke wijnen, kakelverse eitjes en zelfs een broodje kaas voor als je urgente trek hebt. Of waarom geen plakje ontbijtkoek wanneer je wacht, of voor de terugreis naar huis?

Koffie kun je er ook drinken – al neem je die dan wel mee to go. Mogen we nog een aanbeveling doen? Het walnootbrood; die smaakt elke hap nog lekkerder en besmeuren met een klontje boter doet genoeg. Simpel does it!

Broodbakkerij Ex