Taverno Willi Becher, Amsterdam Noord – nu met een nieuw megaterras!

Nederland, Amsterdam, 18 april 2021, door Anna Sophie Wellink

Taverno Willi Becher, Amsterdam Noord – nu met een nieuw megaterras!

Amsterdam Noord is net even een wat andere scenery. Dat zit 'm - natuurlijk - in dat beetje extra ruimte, minder toeristen en toch de stadse charme van Amsterdam. Tsja, gewoon anders is Noord. En anders vinden we leuk. Wat de boel allemaal nog leuker maakt, is dat het er bruist en omdat Noord nooit-niet stilzit. Nee, er blijven maar topadressen bij komen daar in Amsterdam Noord (neem maar eens een kijkje tussen onze noordverzameling. Stuk voor stuk reden om de overkocht te trotseren). Taverno Willi Becher is er precies zo een. Een bar-dancing-restaurant, ja hoor Taverno Willi Becher, jij bent precies wat we nog wilden in Noord, plus meer.

 

En het fijnste nieuws: ze hebben een megaterras. Volle dag met je snuit in de zon, gezellig aan picknicktafels. En als we zeggen mega, bedoelen we ook mega. Niet zes banken op een kluitjes, maar een heel (groot) grasveld vol met borreligheid. Kom maar door, hoor.

Taverno Willi Becher

Taverno Willi Becher

We konden er afgelopen zomer niet lang genoeg van genieten, dus extra zin om weer aan te schuiven. De gemütlichkeit van een Duitse bierstube, in combinatie met de warmte van een mediterraanse taverna (je weet wel zo’n klein restaurant waar eten uit de streek wordt geserveerd, we like). Taverno Willi Becher zit verstopt achter de muren van een oude loods, daterend uit 1930. Het is die authenticiteit waar Julius en Rick, de eigenaren, geïnspireerd van raakte om verschillende culturen met elkaar te mixen. En laten zij nou net weten hoe dat tot een geslaagd niveau te pushen: Rick bracht, samen met Oedipus brewing, al een nieuwe biercultuur naar Nederland en ook Julius weet er alles van. Hij is pro koken op open vuur en dat heeft ‘ie weer geleerd door de jaren heen bij Cannibale en Hotmamahot. De kookkunsten van Julius en zijn team zijn letterlijk on fire. Ha. En óf we dat bij Taverno Willi Becher terug proeven…

 

Goed doordrinkbare dranken, geen moeilijk gedoe, simpele gerechten en ook hier geen onnodige poespas. Gewoon alles lekker. En over die bieren gesproken, er is ruimte voor tien bier van de tap, welke de mannen van Taverno Willi Becher omschrijven als: het volkse en boerse karakter dat door de taps vloeit. Klinkt best spannend, toch? De gerechten worden allemaal klaargemaakt in een houtoven, bbq of aan de kebabspies. Hoeven we natuurlijk geen lang verhaal van te maken, dat gaat dus heel goed samen met die zojuist genoemde boerse bieren.

 

Bij Taverno Willi Becher is het industrieel, gezellig en warm. Met goedlachs personeel langs je tafel.

Het interieur past volledig bij de no-nonsense cultuur van Taverno Willi Becher. De geur, het diner op open vuur, gemütlichkeit – het vult er allemaal de ruimte en maakt de sfeer van Willi Becher: warm, stoer en sfeervol. Grote (bier)-tafels met banken voor een avondje met je vrienden of familie, of juist een kleinere tafel voor een date night. Een grote blauwe bar bij binnenkomst en in het verlengde daarvan de open keuken. Achterin de zaak vind je zelfs nog een heerlijk terras (waar je kan staan met je drankje in het vuistje), al uitkijkend over het water.

Taverno Willie Becher is van vrijdag tot zondag geopend. En alle dagen is het er feest.

Reserveren doe je hier.