Nederland, Limburg11 september 2021, door Esmée Rebel

De perfecte staycation in Limburg: Brookerhof B&B

Nederland, Limburg, 11 september 2021, door Esmée Rebel

De perfecte staycation in Limburg: Brookerhof B&B

Wie de harde 'G's' achter zich laat en inruilt voor het zachtste accent van het land, is in Limburg. En Limburg kennen we van de heuvels, vlaaien, Maastricht (duh), het witte goud en... Mergelsteen. Het ultieme slapen, op z'n Limburgs, dat doe je dan ook in een Mergelhoeve. Of eigenlijk: dat doe je bij Brookerhof. Deze B&B én vakantieloft ineen wordt bijna opgeslokt door het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Deze hoeve is alles (en meer) waar je op staycation in Limburg naar verlangt. Dan bedoelen we het complete plaatje: vlaaien, Maastricht around the corner en met een beetje geluk (en in het juiste seizoen): asperges.

Brookerhof B&B

Brookerhof B&B

Eenmaal aangekomen – na het afleggen van je roadtrip – komt het vakantiegevoel je direct aanwaaien. Achter de typische rode luiken – alom bekend in de streek – zitten twee knappe vakantievertrekken verstopt. Te beginnen met de boerderij waar B&B Brie haar intrek heeft genomen. De knusse benedenruimte is voorzien van een keuken met koelkast, geinig servies en lekkere koffie (die moet je wel eerst nog even zetten maar het is er hoor) en een ruime badkamer. Via de houten trap kom je in de slaap-/zitkamer. Naast een tweepersoonsbed staat in de ruimte een slaapbank, geschikt voor een extra volwassene of twee kids. Hier kun je prima met z’n drieën of viertjes overnachten. De boel riekt er naar ‘de oude tijd’ van brocante accessoires (niet letterlijk hoor, alles ruikt naar bloemetjes), tot aan industriële en natuurlijke materialen en dat alles in een fris modern jasje gestoken (kijk, de bloemen).

De Koestal

De Koestal

Naast de boerderij is – in de voormalige koestal – vakantieloft Koestal gecreëerd. What’s in a name. Bij binnenkomst stap je direct de keuken in. Duw je de schuifdeur open, verschijnt de living met ook hier weer (bij B&B Brie is dat namelijk ook het geval) natuurlijke tinten en houten details. Egyptische deuren voor a change of spice en van die typische ‘boeren’-accessoires zorgen voor een mediterrane farm house sfeer. Slapen doe je op de slaapvide: een volwaardige verdieping mét balkon, waar een groep van drie volwassenen of een gezin met twee kinderen kan verblijven.

De mensen van Brookerhof zorgen voor een heerlijk ontbijt – geserveerd in een picknickmand, aan je deur bezorgd – met vers fruit, sap, broodjes, yoghurt en zelfgemaakte jam. Als de zon schijnt, kun je in de gezellige binnentuin ontbijten of de picknickmand meenemen de weide in. Wat je zelf leuk en lekker vindt. In laatstgenoemde vind je trouwens een moestuin, fijne loungebanken op het terras, een schommel en klimtouw bij de kersenboom én twee huisalpaca’s. De kids hebben alle ruimte om te ravotten (fijn pluspunt: dit kan veilig, want omheining), terwijl je zelf vooral onbezorgd van de rust geniet.

Brookerhof B&B