Nederland, Amsterdam10 maart 2016, door Maartje

B&B De Fruitschuur, Velden (Noord-Limburg)

Nederland, Amsterdam, 10 maart 2016, door Maartje

B&B De Fruitschuur, Velden (Noord-Limburg)

Rustzoekers kunnen hun hart ophalen in Noord-Limburg, tegen de Duitse grens. Daar, dicht bij Venlo en het Duitse Arcen, staat De Fruitschuur, een naam die weinig aan de verbeelding overlaat: de oude fruitbewaarschuur naast de woning (gluur vooral even om de deur de keuken van de familie in; die is te gek) van een (Noord-Hollands, sjjjtt) echtpaar werd verbouwd tot een lichte bed and breakfast midden in het groen, met een eigen keuken en privé tuintje, grenzend aan de landerijen waarop de paarden (en de hond) van het gezin wandelen. Slapen doe je er – knus – op een vide, die je bereikt via de authentieke trap van de fruitschuur (let op: de houtkachel zorgt er voor dat het in nok bloedheet wordt. Knus inderdaad, maar de blower daar is geen overbodige luxe, zelfs in de winter niet) waar je pas induikt na een flinke wandeling door het mooiste van Limburg.

Met vier op pad? Geen probleem: de bank in de woonkamer tover je eenvoudig om tot tweede slaapplek. In de namiddag gaat de vuurkorf bij de oude perenboom aan, een bovenste beste plek om aan te schuiven voor een drankje na een bezoek aan de thermale bronnen van Arcen. Op het uitgebreide en verrukkelijke ontbijtmenu uiteraard eieren as it pleases you en alleen bioproducten uit de streek. De Fruitschuur

ps. Bij De Fruitschuur hoort ook nog een aparte ruimte voor vergaderingen. Plus: het koppel biedt teambuilding-sessies aan: beide work-wise aanraders.