Nederland, Amsterdam1 maart 2020, door Imara Milatz

Bunk: Amsterdams budgetproof slapen én eten!

Nederland, Amsterdam, 1 maart 2020, door Imara Milatz

Bunk: Amsterdams budgetproof slapen én eten!

In Utrecht zit hij al even: het BUNK hotel (hostel) geopend in een waanzinnig verbouwde kerk, stroomt daar al een tijdje lekker vol. En terecht. Nu is het aan de beurt van Amsterdam Noord. Olé. BUNK is namelijk precies wat Amsterdam nog gebruiken kon: eindelijk een plek waar je echt voordelig kunt overnachten (vanaf 40 euro per nacht, dan moet je wel een kamer delen. Vanaf 100 euro heb je een kamer voor jezelf, voor Amsterdamse begrippen nog steeds een grijpstuiver). Afijn, BUNK dus, een van top tot teen tof uitgewerkt concept waar je even bij stil moet staan. Lees u mee?

 

 

Bunk Amsterdam

Bunk Amsterdam

Om niet alles in eens te verklappen – het is namelijk nogal wat – beginnen we met de highlights: te gekke Japanse sleeping pods, fantástische architectuur en als kers op de taart is het ook nog eens mega (MEGA) budgetproof voor Amsterdamse begrippen, oh én je slaapt in een kerk.

Oké, goed, daar hebben we dan toch de hoogtepunten meteen allemaal vermeld. Maar een beetje extra uitleg is hier niet verkeerd. Wat wij het meest intrigerend vinden aan het hotel is dat het huist in een oud monumentaal pand, namelijk de St. Ritakerk in Amsterdam Noord. Van binnen ziet het resultaat er uit als een samensmelting van aan de ene kant uber moderne elementen en aan de andere zijde enorm veel geschiedenis. De oude balken van de kerk en zelfs de originele kerkbanken zijn er nog te bewonderen met als tegenhanger loads aan gekleurde verlichting.

Ben je geschrokken door de zojuist genoemde sleeping pods als slaapvertrek? No worries! Voor (we begrijpen je) meer privé tukken kun je terecht in een eigen kubuskamer. Hier vind je álles wat je nodig hebt in een minimale ruimte. En oke, voor de luxe poezen onder ons is BUNK niet aan te raden: je kunt er echt maar net je kont keren. Maar voor gezinnen van 3, 4 of 5 hebben ze bij BUNK dus wel weer geweldige kamers waar je met zijn allen op een rijtje slaapt (hoe gezellig!).

BUNK doet het echter niet uitsluitend goed als hotel: ook in de keuken kunnen ze prima gerechten in elkaar flansen. Het resultaat is een kleine kaart met wereldse gerechten met ieder een unieke twist. Zo proefden wij er heerlijke Surinaamse rotti op de BUNK manier. En – belangrijk – de prijzen die je in het restaurant betaald zijn (erg) lief voor de portemonnee: Je eet er je buik al vol voor minder dan een tientje. Ook fijn voor de ZZP’ers aangezien je bij BUNK Amsterdam afgebakende flexplekken hebt waar je aan het werk kan onder het genot van het allergoedkoopste kopje koffie van de regio. Bunk zegt zelf voor verwondering te staan. Dat begrijpen wij wel.

Bunk