Ardennen21 juli 2022, door Nina van Hilst

Cabaret Vert, een duurzaam festival in de Franse Ardennen (17 t/m 21 aug 2022)

Ardennen, 21 juli 2022, door Nina van Hilst

Cabaret Vert, een duurzaam festival in de Franse Ardennen (17 t/m 21 aug 2022)

Van 17 tot 21 augustus 2022 vindt het duurzame festival Cabaret Vert plaats in de Franse Ardennen. Met een line-up van zo'n honderd artiesten waaronder Stromae, Slipknot, Liam Gallagher, Pixies, H.E.R. en Madness (ja die uit de 80's). Van pop tot rock, R&B en house. Een festival waar muziek, kunst, ecologie, verantwoord ondernemen en inclusie samenkomen. Van rocken of nieuw te ontdekken Franstalige muziek tot het volgen van een workshop over biodiversiteit. Tentje mee, festivalstappers aan en op naar het groene avontuur van Cabaret Vert.

 

Nog niet uit gefeest? Deze festivals (ook voor het hele gezin) zijn ààn deze zomer.

Cabaret Vert

Cabaret Vert

Een festival met meer dan muziek alleen. Cabaret Vert heeft duurzaamheid en inclusie aan de basis staan. In het l’ideal village kun je meebouwen aan het ideale dorp van de toekomst. Workshops, talks en films geven de bezoekers nieuwe inspiratie over groen wonen, biodiversiteit en regeneratie. En in de hele opbouw van het festival – waaronder vervoer, afval, energie en biodiversiteit – zijn keuzes gemaakt die goed zijn voor de natuur. Dit vijfdaagse festival vindt plaats in de Franse Ardennen in Charleville-Mézières. Meer dan 100.000 festivalsgangers leren, genieten en dansen van een uiteenlopend programma met muziek, theater, tentoonstellingen en de workshops.

 

Franse Ardennen

Franse Ardennen

Wil je van je festivalbezoek een langere vakantie maken, dan zit je in deze omgeving natuurlijk goed. De Franse Ardennen is een prachtige natuurrijk gebied. Op zo’n vier uur rijden van de Randstad ben je omgeven door bossen, herten, bevers, bossen en wilde bloemen. Er zijn veel b&b’s te vinden die zorg dragen voor de mooie regio waarin ze liggen. Arden & Vous organiseert samen met Cabaret Vert langere verblijven met de thema’s Family, Hikes & Beers en Detox, waar je het festival combineert met speciaalbier, paardrijden, bijzondere accommodaties, fietstours en gezonde kooklessen. Al met al is een duurzaam festivalavontuur in de Ardennen er één om nooit te vergeten.