België, Ardennen10 april 2024, door Maartje

5 x op naar de Ardennen – Barts Best of in het groen

België, Ardennen, 10 april 2024, door Maartje

5 x op naar de Ardennen – Barts Best of in het groen

Zelfs als de vakanties officieel voorbij of nog niet begonnen zijn, is er altijd wel ruimte voor een (lang) weekend in de Ardennen, toch? Eéven een frisse neus halen zoals je dat noemt. Hop, het hele spul de auto in, een paar uurtjes rijden (kunnen we hebben) en dan hout sprokkelen maar. Om je later mee op te warmen bij het haardvuur. Zelf je potje koken, een boek lezen, beestjes zoeken - je kent het wel. De beste plekken voor precies dit? Hebben we! Op naar de Ardennen, Barts Best of in het (Belgische) groen...

ICI

ICI

Voorheen Slô, maar nu genoemd ICI. Ergens zijn en alleen daar. Nu even niks. Stilte. Rust. Ruimte. Slow. Afijn, you get the point.

Er zijn drie verschillende ‘hutten’ (twee van elk, dus zes in totaal) tussen de bomen van de Belgische Ardennen aan de rand van het dorp Humain, een pittoreske dorp met 250 inwoners. ICI heeft het goed voor elkaar, met drie hele verschillende opties. Je kunt kiezen voor vier meter hoog hangen in ‘The Glass Cube’, knusse gevoel ervaren bij ‘The Flying Fermette’, of de sterren bekijken bij ‘The Tower’ met acht meter hoog. Oorspronkelijk ga je er heen voor de rust, maar het uitzicht is daarentegen ook echt eentje om nooit meer te vergeten (en dat zul je heus niet, daar doen ze hen best wel voor).

Lees hier meer over de hutten van ICI

Ardennes-etape

Ardennes-etape

Ga je richting de Ardennen? Dan is Ardennes-Etape het antwoord. Voor accommodaties dan. Ze hebben werkelijk alles: statige kastelen, bourgondische landhuizen, houten chalets en romantische boomhutten voor twee. Voor elke bende, van twintigkoppige vriendengroepen tot een vakantie met je viervoeter. Het kan allemaal.

Ook voor een wellness weekendje weg zit je hier meer dan goed. Lekker ontspannen in de hot tub, elke dag baantjes trekken het zwembad of wat denk je van een hout gestookte sauna. Zeggen wij geen nee tegen! En voor de buitenmensen onder ons is de Ardennen een waar paradijs. Eindeloos wandelen, mountainbiken, hardlopen – rechtstreeks vanuit de achtertuin van je accommodatie.

Bij Ardennes-Etape heb je de keuze uit meer dan 2000 vakantiehuizen, dat is best veel! Geen zorgen, Team Bart heeft een favorietenlijstje gemaakt. Graag gedaan!

Camping Arkeo

Camping Arkeo

Wat camping De Lievelinge is voor Amsterdammers, wordt Camping Arkeo voor de Utrechters. Let op onze woorden. Midden in de Ardennen, op nog geen 3 uur rijden van Utrecht, is er een nieuwe kleine oase geopend voor het soort mensen die wij graag om ons heen hebben op vakantie. Origineel, makkelijk en vrij. Niks bij Arkeo voelt opgelegd of bedacht. Voor de de mensen die nou echt een fijne zomerplek in de Ardennen willen hebben. Open van 1 april t/m 30 september.

Lees hier meer over camping Arkeo

Les Cabanes de Rensiwez

Les Cabanes de Rensiwez

Al een paar jaar onze allergrootste Ardennen crush is Les Cabanes de Rensiwez. Zo zo zo mooi en lekker en prachtig. Dat begon allemaal met de droom van eigenaar Olivier Berghmans die een cabana-prototype schetste en een timmermansvriend vroeg om die droom werkelijkheid te maken. In augustus 2012 werd die eerste hut verplaatst naar een in ongebruik geraakte camping en de rest is geschiedenis: het werd een van de meest romantische adressen van de Ardennen. Zes hectare beslaat het eco-oord en er zijn twintig verblijven.

Lees meer over Les Cabanes de Rensiwez

Pastorie balegem

Pastorie balegem

Wil je betoverd worden? Pastorie Balegem is zo’n uniek logeeradresje waar je wilt verdwijnen. De prachtige pastorie is een monument – godzijdank – en is gelegen aan de voet van de Ardennen en op een steenworp afstand van Gent.

Vanaf het moment dat je voor de deur staat denk je al ‘wow’ en dat gaat binnen nog even door. Vanuit de reusachtige hal gluur je de verschillende ruimtes in. De woonkamer, eetkamer, speelkamer van de kinderen en vergeet ook zeker niet omlaag te kijken want de vloer alleen al is een picture perfect. Alles klopt: het interieur, de kunst en het design in zorgvuldig samengestelde kleuren. Helemaal verliefd werden we op de meterslange tafel waar ’s ochtends een waanzinnig ontbijt staat uitgestald.

Lees meer over Pastorie balegem

Meer van die heerlijke laat-ons-maar-met-rust adressen in de natuur? Moet je hier maar even verder lezen; we hebben er genoeg!