1 september 2020, door Maartje

5 x op naar de Ardennen – Barts Best of in het groen

1 september 2020, door Maartje

5 x op naar de Ardennen – Barts Best of in het groen

Zelfs als de vakanties officieel voorbij of nog niet begonnen zijn, is er altijd wel ruimte voor een (lang) weekend in de Ardennen, toch? Eéven een frisse neus halen zoals je dat noemt. Hop, het hele spul de auto in, een paar uurtjes rijden (kunnen we hebben) en dan hout sprokkelen maar. Om je later mee op te warmen bij het haardvuur. Zelf je potje koken, een boek lezen, beestjes zoeken - je kent het wel. De beste plekken voor precies dit? Hebben we! Op naar de Ardennen, Barts Best of in het (Belgische) groen...

SLOW CABINE

SLOW CABINE

Wanneer je je concept in een enkel regel uit kunt leg- gen, dan doe je iets goed. Precies dat lukte de Belgen achter Slow Cabin: overnacht in een alleenstaande eco cabin op geheime locaties in ongerepte natuur. Handje omhoog als je dat ziet zitten! Dat dachten we al.

Hier lees je meer

SLÔ ESCAPE BELGIE

SLÔ ESCAPE BELGIE

Ho! Stop. Terug. Nu even niks. Stilte. Rust. Ruimte. Slow. Slô. Afijn, you get the point. Er zijn drie verschillende ‘hutten’ tussen de bomen van de Belgische Ardennen en daar zijn er er twee van. Voor elk wat wils. Lees hier maar.

CAMPING ARKEO

CAMPING ARKEO

Een nieuwe kleine oase in de Ardennen, we schreven het al. Ok, in de wintermaanden zijn ze dicht maar wie alvast een fijne zomerplek getackeld wil hebben, snort Camping Arkeo nu alvast op. Het is namelijk de nieuwe ‘Lievelinge’ voor de Utrechtenaren – beloofd.

lees meer

PASTORIE BALEGEM

PASTORIE BALEGEM

Wil je betoverd worden? Pastorie Balegem is zo’n uniek logeeradresje waar je wilt verdwijnen. De prachtige pastorie is een monument – godzijdank – en is gelegen aan de voet van de Ardennen en op een steenworp afstand van Gent.

lees meer

LES CABANES DE RENSIWEZ

LES CABANES DE RENSIWEZ

Al een paar jaar onze allergrootste Ardennen crush is Les Cavanes de Rensiwez. Zo zo zo mooi en lekker en prachtig. Dat begon allemaal met de droom van eigenaar Olivier Bergh- mans die een cabana-prototype schetste en een timmermansvriend vroeg om die droom werkelijkheid te maken. In augustus 2012 werd die eerste hut verplaatst naar een in ongebruik geraakte camping en de rest is geschiedenis: het werd een van de meest romantische adressen van de Ardennen. Zes hectare beslaat het eco-oord en er zijn twintig verblijven.

 

lees meer

Meer van die heerlijke laat-ons-maar-met-rust adressen in de natuur? Moet je hier maar even verder lezen; we hebben er genoeg!