België, Ardennen12 maart 2022, door Bo Peters

Groen glampen in België bij glamping Château De La Chapelle (Ardennen)

België, Ardennen, 12 maart 2022, door Bo Peters

Groen glampen in België bij glamping Château De La Chapelle (Ardennen)

In de Belgische provincie Luik - in de Ardennen is dat - vind je Château De La Chapelle. Château? Château? Glamping zei je toch? Ja! Glamping in en bij een kasteel, tel maar uit je winst.

Verscholen in een pittoresk dorpje genaamd Anthisnes, ligt deze beauty van een glamping-plek genesteld. Een echte aanrader als je het ons vraagt. Groen glampen in België bij glamping Château De La Chapelle, in de Ardennen? Onze goedkeuring heb je!

Meer slapen in het groen? Voila: heel veel keer logeren in de Nederlandse natuur.

Omringd door groen

Omringd door groen

Omringd door groen slaap je onder de sterren in de valley van het landgoed de La Chapelle. Vanuit het landgoed kijk je uit op een middeleeuws kasteel, die dateert uit de 13e eeuw. Met een, hoe kan het ook anders, chapelle in de tuin.

Best bewaard geheim

Best bewaard geheim

Château De La Chapelle is geopend in 2021 en écht nog niet overspoeld door toeristen (sjjt, houd deze tip dus voor jezelf). Dit best bewaarde geheim beschikt over 9 kamers in het kasteel.  Maar onze persoonlijke favoriet zijn één van de 10 knappe tenten die in de valleituinen van het kasteel staan. Deze zijn vanaf de lente open en wat een plaatjes zijn dat.

Wel de kampeerlusten – immers leuk voor de koters – maar niet de lasten. Best of both worlds.  En laat dat nou zijn waar we voor gaan, zo anno 2022. Bye bye leeglopende luchtbedden, zweterige plekken en tentjes in het formaat je-kunt-je-kont-niet-keren. Hier gaan we (vreselijke term, maar goed we slingeren hem er tóch in): Glampen.

Glampen

Glampen

Niemand die immers voor zijn of haar plezier gaat zitten verkniezen. Het dagelijks leven is – soms – al zwaar genoeg. Bij Chateau de la Chapelle draait het om luxe, comfort en design. De tenten van de la Chapelle zijn ingericht door By Little Nomad: een nieuw Belgisch merk geboren uit een passie voor reizen en treasure hunting (we like!). Die liefde zie je terug in de knappe styling van de tenten: handgemaakte kussens, kleden en heerlijk linnen beddengoed.

Picture perfect. Deze warme, boho-vibe is precies wat je zoekt om je even te wanen in een andere, idyllische wereld. Zittend op je eigen veranda, uitkijkend over de valley met een goed glas wijn in je hand. That’s how we roll. Hier heb je al heimwee voordat je definitief weer weg bent.

Openluchtrestaurant

Openluchtrestaurant

We horen je denken: en het eten dan, zo op zo’n landgoed? Goed nieuws: Château De La Chapelle  beschikt over een openluchtrestaurant waar in de zomer gekookt wordt door een heuse kok met Michelinster. Deze tovert kunstwerkjes op je bord waar je U tegen zegt, middels het farm-to-fork-principe. Dat houdt in: veel lokaal, biologisch, vers én groen. Over dat eten hoef je je dus absoluut geen zorgen te maken. Je schuift gewoon aan, voordat je vervolgens luttele meters verder je bed inrolt. We herhalen het even: een plek waar je níet meer naar huis wilt.

Actie

Actie

Ook kun je op het landgoed een duik nemen in het zwembad  – of je koters hier neerzetten om vervolgens zelf in de cocktailbar neer te strijken. Een balletje slaan op de tennisbaan is ook een optie. Daarnaast zijn er sauna’s, een hottub en knallers van zonsondergangen over de vallei.

Zin in iets meer actie? Pak de kajak om de rivier de Ourthe af te dalen. Een andere aanrader is een bezoek aan de spectaculaire druipsteengrotten de Comblain. Of ga met de kids naar een het Outsider Ardennes Avonturenpark. Túúlijk slepen we die koters namelijk mee naar deze groene glaming getaway, maar het is ook hun vakantie. Tot slot: erg leuk is een ommetje, of twee, in de omgeving van Anthisisnes. Dat is waanzinnig mooi. Maar daar kom je maar op één manier achter.

Wees snel met boeken, wil je op deze prachtplek in de lente of zomer van 2022 nog kunnen vertoeven.