6 april 2022, door Iben Dekker

De leukste festivals (in binnen- en buitenland!) voor het hele gezin waar we in 2022 naar uitkijken

6 april 2022, door Iben Dekker

De leukste festivals (in binnen- en buitenland!) voor het hele gezin waar we in 2022 naar uitkijken

Heel leuk, die lijstjes met dansfestivals in 2022 en bierfestivals 2022, maarrehhh we hebben ook gewoon nog wat kids thuiszitten... Lieve ouders, geen paniek: die kids kun je namelijk ook gewoon hartstikke helemaal dolgezellig meenemen naar een fiks aantal puike festivals! Je leest het goed, hier een - blijft groeien - lijst met festivals op verschillende plekken in Europa. Waar we zelf goed kunnen genieten en de kids zich ook eindeloos kunnen vermaken. Voila: de leukste festivals voor het hele gezin waar we in 2022 naar uitkijken.

Fête du Champagne

Fête du Champagne

Van 26 t/m 29 mei 2022 in het Rembrandtpark in Amsterdam komt jong en oud weer samen om te genieten van het Franse Champagnefestijn: Fête du Champagne. Bubbels, muziek, hoogstaande Franse gerechten en proeverijen. : “Avec toi je suis Fête” is het motte van deze derde zomereditie. Met open armen en een gratis glas bubbels worden we ontvangen, twijfelen is natuurlijk niet meer mogelijk zo. Go go go Fête du Champagne!

 

 

Parkpop Festival, Den Haag

Parkpop Festival, Den Haag

Op 12 juni 2022 viert Parkpop haar 40e (!) editie op het Malieveld in het centrum van Den Haag. Op het programma staan zowel bekende nationale, als internationale artiesten en, geloof ons, dit wordt een groot feest. Dans, zing mee, geniet van de omgeving en doe mee aan verschillende leuke activiteiten. Wist je trouwens dat Parkpop helemaal gratis is? Ja, echt waar! Niks wat ons meer tegenhoudt… Voor kaartjes, de line-up en meer info check: Parkpop.

Cultuurhonderddaagse Arcadia Friesland

Cultuurhonderddaagse Arcadia Friesland

Aii, net dat festival gemist of iets anders op de planning staan: dit overkomt je waarschijnlijk niet zo snel tijdens het Arcadia evenement in Friesland. Friesland barst tijdens de cultuurhonderddaagse Arcadia, maar liefst honderd dagen los. Of we het echt een festival kunnen noemen is de vraag, maar een cultureel evenement als deze kan eigenlijk niet missen in dit lijstje. Leuk voor de allerkleinsten dankzij bijvoorbeeld een wandelend bos en theater op ijsbanen.

Arcadia staat geheel in het teken van onze planeet, maar dan niet met saaie lezingen, maar met theater, dans, zang, fotografie, lezingen, discussies, wandelingen, beeldende kunst, literatuur en poëzie. Op de site vind je een uitgebreid programma, waar je van te voren even kan kijken wat je kan doen met de allerkleinsten.

Arcadia

Into The Great Wide Open, Vlieland

Into The Great Wide Open, Vlieland

Van 1 tot 4 september 2022 zijn we te vinden bij Into The Great Wide Open op Vlieland. Middenin de natuur, op het leukste Waddeneiland van Nederland (vinden wij oprecht). Muziek, kunst, film en kinderactiviteiten, oesters van het wad, vers gevangen zeebaars. Uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand, wat wil je nog meer?

Lees meer over Into The Great Wide Open festival en voor meer info & tickets.

 

 

Hemeltjelief Festival

Hemeltjelief Festival

Tijdens Hemelvaartweekend, van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei 2022, zijn bij Hemeltjelief Festival “de poppen aan het dansen” op de NDSM werf in Amsterdam. De NDSM werf is 4 dagen lang één groot poppentheater waar grappige voorstellingen, bijzondere shows (met DJ en live muziek), foodtrucks en kinderactiviteiten plaatsvinden. Zowel overdag, ‘s avonds als ‘s nachts valt er voor jong en oud van alles te zien en te beleven.

Hemeltjelief Festival

Birds Festivalk, Diemerbos (Amsterdam)

Birds Festivalk, Diemerbos (Amsterdam)

Op 13, 14 en 15 mei voel je je vogelvrij op Birds Festivalk bij House of Birds in het Diemerbos. Het volledige terrein wordt voor drie dagen omgebouwd tot een gratis (altijd fijn) toegankelijk ‘Festivalk’ voor jong én oud. Verwacht veel muziek, foodtrucks, proeverijen, natuurexcursies, loungeplekken, silent disco, kindertheater, live dj’s, een luchtkussen en nog veel meer creativiteit!

Birds Festivalk

 

Het Amsterdamse Bostheater

Het Amsterdamse Bostheater

Niet één, maar twee grote zomervoorstellingen die in het Bostheater worden gespeeld dit jaar. Het Amsterdamse Bostheater is hét openluchttheater middenin het Amsterdamse Bos en is een van de grootste theaterpodia van Nederland. Elk jaar nodigt het Bostheater een groot Nederlands theater-gezelschap uit om samen te werken aan een nieuwe zomerproductie (hello good looking line-up! Ga het checken). En nog veel meer leuks te doen. Vanaf 21 mei openen de poorten van het Bostheater.

Bostheater

FyneFest, Schotland

FyneFest, Schotland

Een weekend in de mooie omgeving van Glen Fyne in Schotland, op 4 en 5 juni gaan we festivallen bij FyneFest. FyneFest is een gezinsvriendelijk bier-, eet- en muziekfestival. Met meer dan 200 bieren om uit te kiezen, 30 live bands en een ongelooflijke reeks van de beste straatvoedselverkopers vermaken we ons in ieder geval wel.

We zien je bij FyneFest!

Sziget Festival, Boedapest

Sziget Festival, Boedapest

Misschien neem je hier niet de hele kleintjes mee naartoe, maar wel perfect om met je tienerkind heen te gaan. Het Sziget Festival, een van Europa’s bekendste muziekfestivals en we begrijpen wel waarom. Artiesten als Justin Bieber, Arctic Monkeys, Dua Lipa en vele andere icons die op het podium staan en dat dan ook nog eens in het mooie Boedapest… Hier willen we zijn: van 10 tot 15 augustus 2022 op The Island of Freedom in Boedapest.

Sziget festival

Wychwood Festival, UK

Wychwood Festival, UK

Op naar de UK voor het weekend: van 3 tot 6 juni 2022 vermaken we ons bij het Wychwood Festival. Wychwood is een gezinsfestival op de beroemde renbaan van Cheltenham in de UK en heeft een programma vol met muziek en activiteiten voor alle leeftijden. Zo bestaat de line-up uit muziek, dans, comedy en kunst. Na een lange dag slapen we in veel te leuke tipi’s, de pret houdt maar niet op…

Wychwood Festival