• 18 July 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 July 2018
  • 06-09-2016
  • Amsterdam, Amsterdam Noord, Nieuw

FC Hyena Amsterdam (Noord)

FC Hyena Amsterdam (Noord)

Naast Hotel de Goudfazant en dus ook bijna naast restaurant Hangar wordt het stuk Amsterdam Noord dat de Aambeeldstraat heet, leuker en leuker. Hoezo dat? Omdat hier, pal naast Hotel de Goudfazant dus, van de eigenaar van Hotel de Goudfazant, onlangs FC Hyena opende. En dat is er precies zo één in de categorie 'waarwasjenouzolang'? FC Hyena - briljante naam die spontaan ontstond aangezien de eigenaar nu eenmaal precies die stempelletters in zijn bezit had. Financyen was ook een optie, zo lazen we in het Parool. Fhinac ook. Het FC? Dat staat voor Film Club. Dat er ook een Thaise voetbalclub is die FC Hyena heet is toeval, wel leuk wanneer je de # opzoekt op instagram - is namelijk een kleine bios, een filmhuis eigenlijk, met petit bistro, een restaurant gewoon eigenlijk. Geef het beessie een naam. 

Op het menu een wisselende selectie kleine gerechten, alles - uiteraard/ vast en zeker - om te smullen. Dat hoeven we niet te vertellen want, nogmaals, VAN DE EIGENAREN VAN DE GOUDFAZANT. Afijn. Die mensen weten wat goed is. Ook leuk: de meest gefotografeerde tafel plus stoelen van Amsterdam, de roze jongens die in pop-up restaurant Citroen stonden tijdens de zomer van 2015 (juist, wederom van dezelfde lui) kregen een plekje in FC Hyena. Om het verhaal dan even helemáál rond te maken, eveneens gelezen in het Parool hoor, we hebben zelf alleen nog maar even ge-sneak-peeked, is dat Nalden, u weet wel, 's lands eerste (of in elk geval de eerste en bekendste) profi-blogger de wacht houdt over de financiën van FC Hyena. Bovendien broedt hij as we speak, zo lazen we, op tal van noviteiten rond FC Hyena. Reserveren via whatsapp bijvoorbeeld. Uiteraard zonder de no-bullshit-wij-hebben-de-social-media-jubeljubel-hype-niet-nodig-mentaliteit te verliezen (wat dus zowel gejubel als een hype creëert). Afijn, wordt zeer spoedig vervolgd. Open iedere dag van de week vanaf 17 uur, voor films en voer. Het programma (van de films) vind je op de lekker overzichtelijke site: FC Hyena