Nederland, Amsterdam Noord5 april 2022, door Maartje

FC Hyena – de place to be in noord

Nederland, Amsterdam Noord, 5 april 2022, door Maartje

FC Hyena – de place to be in noord

Naast Hotel de Goudfazant en dus ook naast restaurant Hangar wordt het stuk Amsterdam Noord dat de Aambeeldstraat heet, leuker en leuker. Hoezo dat? Omdat hier, pal naast Hotel de Goudfazant dus, van de eigenaar van Hotel de Goudfazant, FC Hyena zit. En dat is er precies zo één die je in de categorie 'favorieten' kunt plaatsen.

En Amsterdam Noord wordt elke dag weer een stukje leuker en bruisender! Naast dat Floradorp is opgeknapt (ga maar eens kijken) kent Noord een aantal van onze absolute  o.a. Bar Boeket, Pizzeria Klaproos en restaurant Cornerstore en exotischere toppers zoals Bacalar en Coba Taqueria... Maar ook de hoek die ooit pionierde in Amsterdam Noord, eerder genoemde Aambeeldstraat, is nog altijd the place to be: een update over FC Hyena - nog steeds de place to be in noord.

FC Hyena

FC Hyena

FC Hyena – briljante naam die spontaan ontstond aangezien de eigenaar nu eenmaal precies die stempelletters in zijn bezit had. Financyen was ook een optie, zo lazen we in het Parool. Fhinac ook. Het FC? Dat staat voor Film Club. Dat er ook een Thaise voetbalclub is die FC Hyena heet is toeval, wel leuk wanneer je de # opzoekt op instagram – is namelijk een kleine bios, een filmhuis eigenlijk, met petit bistro, een restaurant gewoon eigenlijk. Geef het beessie een naam.

En sinds de opening in 2016 alweer is FC Hyena een gevestigde naam in noord. En blijkt een steady factor waar je altijd op kunt bouwen en die nooit teleurstelt. Naast het heerlijke filmaanbod (waar je met je wijnglas naar binnen mag, niks geen plastic gedoe) is er op culinair gebied genoeg te proeven…

Om bij het begin te beginnen: de wijnen bij FC Hyena zijn meer dan goed en er is ook een heerlijk aanbod van oranje wijnen (voor de liefhebber)! Daarnaast zijn er de hele dag goede snacks te krijgen (zuurdesembrood met echt goede boter), kaasplanken en heerlijke worst van Brandt & Levie. Tot 17.00 schuif je aan voor een lunchmenu met een aantal sandwiches (rijk belegd!) maar ook enkele warme gerechten – perfect om de hele middag door te bestellen.
‘s Avonds moet (niks moet maar wij zouden het doen) je vooral gaan voor een gevarieerde mix van gerechten. Zo is de aubergine een absolute aanrader. De BBQ ribs zijn zalig en de gevulde zoete aardappel is precies goed en toegankelijk. Oh en er is kaas van Kef, dus dat kan sowieso niet misgaan.
Naast de heerlijke happen en borrels zit je zalig bij FC Hyena met dank aan de ligging, het grote voordeel van Amsterdam Noord. Er is ruimte en dus is er eigenlijk van de ochtendkoffie tot aan het einde van de avond zon, en dat aan het water – letterlijk naast het IJ.
Binnen is het een kleurrijke bende waar je zowel kan ploffen in de heerlijke bank of plaatsneemt aan de tweepersoons tafeltjes. Daarnaast is er een heerlijke roze grote tafel voor grotere gezelschappen die ook perfect is voor mensen met kids – pal naast de kidshoek.

Om het verhaal dan even helemáál rond te maken, eveneens gelezen in het Parool hoor, is dat Nalden, u weet wel, ‘s lands eerste (of in elk geval de eerste en bekendste) profi-blogger de wacht houdt over de financiën van FC Hyena. Bovendien broedt hij as we speak, zo lazen we, op tal van noviteiten rond FC Hyena. Uiteraard zonder de no-bullshit-wij-hebben-de-social-media-jubeljubel-hype-niet-nodig-mentaliteit te verliezen (wat dus zowel gejubel als een hype creëert).

 

FC Hyena