6 september 2016, door Maartje

FC Hyena Amsterdam (Noord)

6 september 2016, door Maartje

FC Hyena Amsterdam (Noord)

Naast Hotel de Goudfazant en dus ook naast restaurant Hangar wordt het stuk Amsterdam Noord dat de Aambeeldstraat heet, leuker en leuker. Hoezo dat? Omdat hier, pal naast Hotel de Goudfazant dus, van de eigenaar van Hotel de Goudfazant, FC Hyena zit. En dat is er precies zo één die je in de categorie 'favorieten' kunt plaatsen.

FC Hyena

FC Hyena

FC Hyena – briljante naam die spontaan ontstond aangezien de eigenaar nu eenmaal precies die stempelletters in zijn bezit had. Financyen was ook een optie, zo lazen we in het Parool. Fhinac ook. Het FC? Dat staat voor Film Club. Dat er ook een Thaise voetbalclub is die FC Hyena heet is toeval, wel leuk wanneer je de # opzoekt op instagram – is namelijk een kleine bios, een filmhuis eigenlijk, met petit bistro, een restaurant gewoon eigenlijk. Geef het beessie een naam.

Op het menu een wisselende selectie kleine gerechten, alles – uiteraard/ vast en zeker – om te smullen. Dat hoeven we niet te vertellen want, nogmaals, VAN DE EIGENAREN VAN DE GOUDFAZANT. Afijn. Die mensen weten wat goed is. Om het verhaal dan even helemáál rond te maken, eveneens gelezen in het Parool hoor, is dat Nalden, u weet wel, ‘s lands eerste (of in elk geval de eerste en bekendste) profi-blogger de wacht houdt over de financiën van FC Hyena. Bovendien broedt hij as we speak, zo lazen we, op tal van noviteiten rond FC Hyena. Reserveren via whatsapp bijvoorbeeld. Uiteraard zonder de no-bullshit-wij-hebben-de-social-media-jubeljubel-hype-niet-nodig-mentaliteit te verliezen (wat dus zowel gejubel als een hype creëert).

 

FC Hyena