Nederland, Amersfoort3 juni 2024, door Rosa Ledel

Oui, Oui, Marie. Het leukste stukje Frankrijk van Amersfoort? Dat is café-brasserie Marie Amersfoort

Nederland, Amersfoort, 3 juni 2024, door Rosa Ledel

Oui, Oui, Marie. Het leukste stukje Frankrijk van Amersfoort? Dat is café-brasserie Marie Amersfoort

De Franse keuken, een heerlijk zonnig terras, een romantische serre en een vleugje luxe, in Nederland? Op naar Maastricht, zou je denken, ons 'Frankrijk' van de lage landen. Mis! In Amersfoort moet je wezen en wel bij café-brasserie Marie, echt een parel in Amersfoort als je het ons vraagt. Je kunt bij Marie terecht voor een lunch, borrel aan de bar, op het (geloof ons) heerlijke zonnige terras of een heerlijk uitgebreid diner.

 

Marie Amersfoort

Marie Amersfoort

Alle gerechten die in de brasserie worden gemaakt zijn gemaakt met producten van ambachtelijke collega’s uit de buurt. Steak tartare, gestoofde schelpen, kreeft of een heerlijke entrecote – alles van Nederlandse boeren en vissers. Favoriet moment van de dag? Met een heerlijke wijn en/of cava vol in de zon op het terras, oesters erbij en net zolang blijven zitten tot het koud wordt. O, en vergeet de oeufs durs mayonnaise niet!

Over wijnen weten de ervaren gastheren en -dames bovendien genoeg. Laat hen een heerlijke bijpassende wijn uitkiezen! Ook leuk: kies voor het menu du marché, een menu op basis van dagproducten. Voor de lunch betaal je 29,50 en voor een viergangendiner 48,50. 10 punten!

Marie Amersfoort

Petite Marie

Petite Marie

Boffen wij even! Marie opende dus ook een ‘klein zusje’ op een tweede locatie, eveneens in Amersfoort. Bij Petite Marie houden ze het net even wat simpeler; je kunt er altijd binnenlopen om de Frankrijk-passie van de uitbaters te proeven. Ook hier kun je in het gezellige bargedeelte terecht voor een glas wijn en een borrelhap. Of loop door naar het restaurant voor een drie- of viergangenmenu.

Lang verhaal kort: Marie Amersfoort is een hit. En met de gloednieuwe opening van Petite Marie is reserveren slim. Kom je niet uit de buurt? Marie is gemakkelijk te voet bereikbaar vanaf centraal station. Elke dinsdag tot en met zondag kun je hier terecht voor een heerlijke Franse hap.

foto’s via @marie.amersfoort

Wij zeggen hup, hup, op naar het leukste Franse stukje van Amersfoort!