Nederland, Utrecht7 oktober 2023, door Merche Ariza Gallego

Parijse sferen gewoon in Utrecht: Café Carèl

Nederland, Utrecht, 7 oktober 2023, door Merche Ariza Gallego

Parijse sferen gewoon in Utrecht: Café Carèl

Als de Utrechtse versie van Emily in Paris door het leven gaan in de Domstad is geen enkel probleem; genoeg leuke plekken om te zitten die je even doen denken aan de Franse hoofdstad. Ronde tafeltjes, gevlochten terrasstoeltjes en oesters? Wij gaan er zitten. Een van die plekken is Café Carèl in het centrum van Utrecht. Vanaf het terras (jawel, met van die leuke ronde tafeltjes) kun je als een echte Parisienne koekeloeren naar passanten, een glaasje wijn drinken en filosoferen over de zin van het leven.

Franse shared dining

Franse shared dining

Binnen is het restaurant zeker net zo gezellig als buiten. De stijlvolle inrichting heeft Franse flair waardoor wij (en jij waarschijnlijk ook) je meteen thuisvoelt. Doordeweeks kun je vanaf 15:00 uur terecht, in het weekend is dat al vanaf 10:00 uur ’s ochtends voor een café au lait en een tarte aux pommes voor de vroege vogels.

Dit restaurant in Utrecht is echt onwijs leuk om te borrelen (neem de garnalenkroketjes en de Franse frietjes!), lunchen, dineren of zelfs een feestje te vieren. Shared dining op z’n Frans – daar zeggen wij ‘oui, oui!’ tegen.

Café Carèl