Nederland, Utrecht27 september 2023, door Merche Ariza Gallego

Duurzaam eten bij Héron Petit Restaurant

Nederland, Utrecht, 27 september 2023, door Merche Ariza Gallego

Duurzaam eten bij Héron Petit Restaurant

Als je dacht dat duurzaam eten saai of niet lekker is, taste again. Een van onze favoriete adresjes voor een bijzondere maaltijd is Héron Petit Restaurant in het centrum van Utrecht. Eerder verscheen dit restaurant in het lijstje van beste restaurants van Utrecht. Het is alles behalve je standaard steak-en-frietjes-restaurant, en juist daarom zó leuk om een keertje uit te proberen. Het logo van Héron is de reiger, en als je weet hoe ze werken in dit sustainable restaurant, snap je ook waarom dit hun grote inspiratiebron is. Zet ‘m maar op je to-do lijst in Utrecht, bij Barts Boekje zijn we fan!

Duurzaam menu

Duurzaam menu

Bij Héron Petit Restaurant draait het allemaal om puur en eerlijk eten. Alles wat op je bord verschijnt komt rechtstreeks van de boer, de tuinder, de veehouder, de kaasmaker en de visser. Zelfs tot de wijnleverancier aan toe. Het menu is seizoensgebonden, en extra leuk is dat ze bij Héron een kei zijn in het conserveren van ingrediënten. Het restaurant staat vol met potten met bijzondere ingrediënten, die soms zelfs uit een ander jaar komen.

Ook gaat het team de natuur in om het eten zelf te plukken in de omgeving rondom Utrecht. Zoals ze het zelf zo leuk zeggen: ze scharrelen net als hun inspiratiebron en tevens het logo, de reiger, hun eten bij elkaar.

Voor de nieuwsgierige eters

Voor de nieuwsgierige eters

Wie bij Héron gaat eten moet wel een beetje avontuurlijk ingesteld zijn, of tenminste nieuwsgierig zijn naar een andere restaurant belevenis. Het zijn bijzondere, verfijnde gerechten die met veel liefde en aandacht worden klaargemaakt. Af en toe heb je wel Google nodig om een ingrediënt op te zoeken, of ziet de ober je vragende blik vanuit de andere kant van het restaurant. De passie die het team van Héron heeft voor hun menu en werkwijze, leggen ze uiteraard aan je uit. Dus, wanneer schuif je aan?