Nederland, Utrecht30 augustus 2023, door Merche Ariza Gallego

Favoriet in Utrecht: bij Café Saar voelt het even alsof je op vakantie bent

Nederland, Utrecht, 30 augustus 2023, door Merche Ariza Gallego

Favoriet in Utrecht: bij Café Saar voelt het even alsof je op vakantie bent

Het leven is goed... is altijd wat we denken als we bij Café Saar zitten, net buiten de drukte van het centrum. Als het weer het toelaat en je op hun schattige terras kunt zitten (een van de leukste van Utrecht naar onze mening), krijg je spontaan vakantiekriebels. Ze zijn een kei in eten en natuurwijn, en wij zijn onderhand experts geworden in eten en wijnen bij Saar. Verwacht hier geen 'gewoon' bord eten, maar liflafjes met bijzondere combinaties van seizoensgebonden producten. Café Saar verscheen al eerder in het lijstje van beste restaurants met Utrecht, en terecht. Neem het maar van ons aan dat je hier heerlijk gaat eten.

Het menu

Het menu

Voor Café Saar moet je wel een beetje avontuurlijk ingesteld zijn. Gerechten als little gem met palinghuid-mousseline, forelkuit en mais of kippenhartjes met pastinaak, zilverui en kippenkaantjes staan op het menu. You know the drill. Foodies zullen hier dolgelukkig van worden, een kieskeurige eter moet niet gaan voor het verrassingsmenu. Wij laten in ieder geval geen enkel kruimeltje op het bord liggen.

Het eten bij Café Saar voelt decadent en als een echte verwennerij. Burrata als toetje? Yes, please. Afgemaakt met ingelegde bleekselderij, citroengras en gin kersen. Moet je gewoon proberen. Of toch het aspergeschil-ijs met cacao crumble, specerijen siroop en varkenskaantjes?

Feest bij Saar

Feest bij Saar

Het vakantiegevoel is er eentje van feest, en bij Café Saar lijkt het altijd gaande te zijn. Liefhebbers van natuurwijn kunnen hun hart op met de lange lijst aan wijnen. Geserveerd met een hoop passie, natuurlijk.

Kaas-fanaten worden in de watten gelegd bij Saar – de leus ‘Kaas = Leven’ zegt al genoeg. De grote liefde voor kaas is behoorlijk aanstekelijk. Over liefde gesproken, wie een liefhebber van oesters is, wilt op donderdag naar Saar gaan voor de leukste deal van allemaal, een gerookte zomeroester voor €2.50. Feest, feest en nog eens feest. Wij zeggen gaan.

Café Saar