Nederland, Amsterdam15 maart 2023, door Sanne Carbaat

Café Celia in het Amsterdamse Kimpton de Witt Hotel is je nieuwe werkplek en lunchspot

Nederland, Amsterdam, 15 maart 2023, door Sanne Carbaat

Café Celia in het Amsterdamse Kimpton de Witt Hotel is je nieuwe werkplek en lunchspot

Flexwerken is steeds meer een ding. Tuurlijk is het fijn om op kantoor even bij te kletsen met je collega's en hoe fijn is het om thuis achter de laptop te kruipen en even een wasje tussendoor te draaien? Afwisseling van spijs doet eten, of in dit geval is afwisseling van werkplek goed voor de concentratie en creativiteit. Maar wat als je nu niet thuis kunt/wilt zitten en je hebt ook geen zin in het gewauwel van je collega's? De hort op met je laptop natuurlijk! En dan tippen we hier een hele fijne, nieuwe en mooie plek in het centrum van Amsterdam: Café Celia van het Kimpton de Witt Hotel op de Nieuwezijds Voorburgwal in hartje Mokum. Gewoon binnenlopen, niet betalen per uur, maar lekker zitten, kop koffie bestellen bij de vriendelijke bediening en gas op die lolly.

 

Café Celia is er voor de niet-Amsterdamse lui die een afspraak hebben in 020 en ergens toch nog een paar uur willen pakken om de rest van de mailbox bij te werken, voor iedereen die z'n collega's even zat is, voor de mensen die van een goede bak koffie houden en graag lekker lunchen, voor zakenlui die heerlijk willen slapen in het Kimpton Hotel en ook lekker willen tikken met een cinnamon roll ernaast. En als je geen zin hebt om die laptop open te slaan? Dan is Café Celia er ook, want die lunch/brunch kaart is goed!

Café Celia

Café Celia

Café Celia is in het Kimpton de Witt Hotel op de Nieuwezijds Voorburgwal en naast het Californian georiënteerde Restaurant Celia. Makkelijkste manier om binnen te komen is via de hotellobby en dan loop je zo door naar achter naar Café Celia. Door het megagrote dakraam waaruit allemaal planten naar beneden groeien is het er licht en ruimtelijk en helemaal niet alsof je middenin een groot pand zit, maar meer ergens buiten in het groen. Er zijn verschillende zitjes: je kunt op de marineblauwe bank in het midden je kantoor maken, aan de hoge tafels (die zijn ook perfect voor meetings) of lekker aan de zijkant jezelf wegstoppen aan één van de lage tafels. Bij iedere tafel is ook minimaal één stopcontact en bij sommigen zelfs meer, dus een lege batterij gaat je hier niet gebeuren.

Ontbijt, lunch & brunch

Ontbijt, lunch & brunch

Yes, natuurlijk hebben ze goede koffie bij Café Celia. En een lekkere bak thee, sapjes van de Juice Brothers en een kleine, maar heel fijne menukaart. Een croissantje voor bij je latte, of een kom kokosnoot yoghurt met huisgemaakte granola als je van het zoete bent. De Club Sandwich is top: precies goede formaat (niet zo hoog dat je hem van je langzalzeleven nooit in je mond krijgt), eitje dat nog een beetje runny is en met knapperige patat. Bacon erop? Ok, vooruit. De kale salad is lekker sappig en smaakvol, en je krijgt echt een bak vol. Je kunt er extra avocado of kipfilet bijbestellen als je het iets gevulder wilt maken. Op het die-gaan-we-de-volgende-keer-zeker-bestellen-lijstje staat de Morning Glow Bagel (ei, spinazie, lente-ui en queso fresco – een knipoog naar restaurant Celia). Of je nu genoeg hebt gehad of niet, bestel de vegan cinnamon roll, al neem je je hem desnoods mee naar huis of voor terug in de trein, want die is top!

Café Celia

Super Lyan & Restaurant Celia

Super Lyan & Restaurant Celia

Work hard, play hard. Okeisgoed. Dat doe je dan bij het frisse Restaurant Celia, waar je je een beetje in sunny California waant. De brunchkaart (alleen op zaterdag en zondag) van restaurant Celia bevat een mooi rijtje aan frisse gerechten – van zoet tot hartig – die allemaal net even wat spannender zijn dan je misschien gewend bent. Wat dacht je van een lemon ricotta pancake, een everything bagel met gerookte vis en mierikswortel, een smoked mushroom taco en een warme cinnamon roll met een glazuur van tonkabonen? ‘s Avonds schuif je aan voor een laidback diner, een drankje of twee en als je op dinsdag in de buurt bent, dan is het Taco Tuesday bij Celia. Over drankjes gesproken: Super Lyan zit om de hoek en daar haal je kickass cocktails. Geen reserveringen, gewoon binnenlopen, aan de bar gaan zitten en laten weten waar je klaar voor bent.

Restaurant Celia & Super Lyan

Kimpton de Witt

Kimpton de Witt

Een werkplek met lunch, een heerlijk restaurant én een cocktail bar op de vierkante meter: er zou zomaar eens iets te lang gepimpeld kunnen worden en dan moet je toch ergens slapen. No problem, daar is Kimpton de Witt, op precies die vierkante meter. Hier vind je een frisse, stijlvolle en luxe look. De kamers zijn als het ware een soort eerbetoon aan het rijke Nederlandse artistieke verleden en de sferen du moment. Een vleugje minimalisme, ambachtelijke details en verfijnd design is the way to go en de lui bij Kimpton de Witt hebben dat helemaal juist gesnapt. Vijf minuten de ene kant op loop je richting de Jordaan, vijf minuten de andere kant op sta je in het oude centrum (aka de wallen) en ben je binnen no-time bij het Kadijksplein met tal van terrasjes, bruine kroegen en nieuwe hippe tenten.

Kimpton de Witt