2 augustus 2022, door Maartje

Cocktailbar Super Lyan in Amsterdam (van de mannen achter ‘s werelds beste cocktailbar (in Londen))

2 augustus 2022, door Maartje

Cocktailbar Super Lyan in Amsterdam (van de mannen achter ‘s werelds beste cocktailbar (in Londen))

Pride is er en Team Super Lyan (ja, die hele leuke/fijne/donkere/prachtige cocktailbar in het centrum) is all-in. In samenwerking met Absolut Vodka is er een heerlijk cocktailmenu bedacht: zes verschillende cocktails en elk gekoppeld aan een uniek persoon uit de LGBTQ+ community. Wat dan, wat dan, wat dan? Nou, bijvoorbeeld de Rocketman (wie anders dan Elton John) of de Melchett Wine (gekoppeld aan Stephen Fry) en dus nog vier andere fijne cocktails die het weekend perfect inluiden.

 

Wanneer? Op donderdag 4 en vrijdag 5 augustus kun je deze cocktails proberen. Entertainment blijft natuurlijk niet uit (had je wat anders verwacht van Super Lyan?).

 

*Syper Lyan wil graag iets terugdoen voor de LGBTQ+ community en doneert daarom € 2,50 per cocktail aan de volgende goede doelen: het Aids Fonds, Un Woman NL en COC.

Super Lyan

Cocktailbar Super Lyan Amsterdam

Cocktailbar Super Lyan Amsterdam

En dan de bar zelf. Bar Super Lyan Amsterdam. Gekke naam, denk je? Valt mee. Die komt namelijk van de super-shaker himself: Ryan Chetiyawardana. Da’s best lastig, dus kennen veel mensen hem als Mr Lyan. Tadaa. Samen met ontwerper Jacu Strauss is hij het brein achter tal van roemruchte cocktailbars in Londen. Waaronder Bar Super Lyan in de kelder van het Hoxton Hotel. Die bar, die is nu ook in Amsterdam. Niet naar de Amsterdamse locatie van het Hoxton Hotel maar naar… Het centrum! (laat dat nu de plek zijn waar ons eigen kantoor ook huist… Kan geen toeval zijn).

Volgende punt: cocktailbar zeggen we, maar het idee is een ‘all day neighbourhood’ bar. Sounds like a plan. Dan nog even terug naar de buurt: Bar Super Lyan gaat zitten op de Nieuwezijds Voorburgwal en wel in een oud herenhuis mét overdekte binnentuin. De bar serveert vanaf de namiddag eten en drinken aan ongeveer 65 man. Kun je niet wachten, dan mag je overdag aanschuiven in de ‘courtyard’. En zo is Super Lyan dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open.

Klinkt als een topplan en het kan ook niet anders of het hele spul ziet er meer dan puik uit. Eerder genoemde designer Jacu Strauss is namelijk ook verantwoordelijk voor het beeldige Pulitzer Hotel in onze eigen stad. Over de looks van die plek hebben we hier al veelvoudig gejubeld dus dat gaan we niet nog een keer doen, maar je begrijpt het punt. Nu gaan de twee heren natuurlijk niet zelf de hele dag in de nieuwe zaak staan. Nee nee. Daar vonden ze Amsterdams finest toe bereidt: Thomas Datema met support van Ryan (Mr Lyan dus) en zijn rechterhand Alex Lawrence. Die laatste was hoofd barman van Dandelyan en Thomas werkte bij Hiding in Plain Sight en was co-founder van Rosalia’s Menagerie

.