21 februari 2019, door Barts Boekje

Heet: mannen achter ’s werelds beste cocktailbar (in Londen) openen binnenkort in AMsterdam cocktailbar Super Lyan

21 februari 2019, door Barts Boekje

Heet: mannen achter ’s werelds beste cocktailbar (in Londen) openen binnenkort in AMsterdam cocktailbar Super Lyan

Gelukkig ben ik in de minderheid want los van het drankje op zich, ben ik dus wél dol op de vibe van een goede duistere cocktailbar! Handjes op elkaar dus want de beste van die soort komt naar Amsterdam! Het beste? Ja, dat is niet mijn mening maar van mensen die er echt verstand van hebben: de eigenaren van de soon to be (cocktail)bar Super Lyan Amsterdam runnen in Londen bar Dandelyan en die bar werd in 2018 uitgeroepen tot de beste bar ter wereld. Tel uit je winst.

Cocktailbar Super Lyan Amsterdam

Cocktailbar Super Lyan Amsterdam

Nu zijn er een aantal zaken, los van dat ‘The Worlds Best Cocktailbar’-eigenaar-verhaal, die je moet weten. Ten eerste de naam: dat wordt Bar Super Lyan Amsterdam. Gekke naam, denk je? Valt mee. Die komt namelijk van de super-shaker himself: Ryan Chetiyawardana. Onuitspreekbaar natuurlijk, dus kennen veel mensen hem als Mr Lyan. Tadaa. Samen met ontwerper Jacu Strauss is hij het brein achter tal van roemruchte cocktailbars in Londen. Waaronder Bar Super Lyan in de kelder van het Hoxton Hotel. Die die bar, die verhuist naar Amsterdam. Niet naar de Amsterdamse locatie van het Hoxton Hotel maar naar… De Wallen! (laat dat nu de plek zijn waar ons eigen kantoor tegenwoordig ook huist… Kan geen toeval zijn).

Volgende punt: cocktailbar zeggen we, maar het idee is een ‘all day neighbourhood’ bar. Sounds like a plan… 

Dan nog even terug naar de buurt: Bar Super Lyan gaat zitten op de Nieuwezijds Voorburgwal en wel in een oud herenhuis mét overdekte binnentuin. De bar serveert vanaf de namiddag eten en drinken aan ongeveer 65 man. Kun je niet wachten, dan mag je overdag aanschuiven in de ‘courtyard’. En zo is Super Lyan dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open.

Klinkt als een topplan en het kan ook niet anders of het hele spul gaat er meer dan puik uitzien. Eerder genoemde designer Jacu Strauss is namelijk ook verantwoordelijk voor het beeldige Pulitzer Hotel in onze eigen stad. Over de looks van die plek hebben we hier al veelvoudig gejubeld dus dat gaan we niet nog een keer doen, maar je begrijpt mijn punt. Nu gaan de twee heren natuurlijk niet zelf de hele dag in de nieuwe zaak staan. Nee nee. Daar vonden ze Amsterdams finest toe bereidt: Thomas Datema met support van Ryan (Mr Lyan dus) en zijn rechterhand Alex Lawrence. Die laatste was hoofd barman van Dandelyan en Thomas werkte bij Hiding in Plain Sight en was co-founder van Rosalia’s Menagerie. Vanaf half april moet alles klaar zijn.

.