Cocktailbar Super Lyan in Amsterdam (van de mannen achter ‘s werelds beste cocktailbar (in Londen))

Cocktailbar Super Lyan in Amsterdam (van de mannen achter ‘s werelds beste cocktailbar (in Londen))

Super Lyan (ja, die hele leuke/fijne/donkere/prachtige cocktailbar in het centrum van Amsterdam) heeft altijd kneitergoede cocktails. Punt. Daar zouden we eigenlijk al op kunnen houden, maar we willen ook het interieur nog even aanstippen (sjiek speak-easy, en stoer), de locatie (megacentraal) en het oh zo leuke personeel. Ok, er valt heus nóg meer te zeggen. Het menu anno zomer 2024 is geïnspireerd door de communities van Amsterdam.

Zo drink je er de Surinamese community, een licht pittige cocktail met pandan en cassave, geinspireerd op de gastvrije Surinaamse gemeenschap en hun culturele tradities waar we het Amsterdamse parkleven met eet-, muziek- en dansfestivals, en barbecues met vrienden aan te danken hebben. Of de Gabber community, een tropisch drankje met citrus en een ‘hardcore’ rummengsel die je meeneemt naar deze muziekscene met flitsende trainingspakken en hakken.  

Super Lyan

Cocktailbar Super Lyan Amsterdam

Cocktailbar Super Lyan Amsterdam

En dan de bar zelf. Bar Super Lyan Amsterdam. Gekke naam, denk je? Valt mee. Die komt namelijk van de super-shaker himself: Ryan Chetiyawardana. Da’s best lastig, dus kennen veel mensen hem als Mr Lyan. Tadaa. Samen met ontwerper Jacu Strauss is hij het brein achter tal van roemruchte cocktailbars in Londen. Waaronder Bar Super Lyan in de kelder van het Hoxton Hotel. Die bar, die is nu ook in Amsterdam. Niet naar de Amsterdamse locatie van het Hoxton Hotel Herengracht,  maar naar… Het centrum! (laat dat nu de plek zijn waar ons eigen kantoor ook huist… Kan geen toeval zijn).

Volgende punt: cocktailbar zeggen we, maar het idee is een ‘all day neighbourhood’ bar. Sounds like a plan. Dan nog even terug naar de buurt: Bar Super Lyan zit op de Nieuwezijds Voorburgwal en wel in een oud herenhuis mét overdekte binnentuin.

Klinkt als een topplan en het kan ook niet anders of het hele spul ziet er meer dan puik uit. Eerder genoemde designer Jacu Strauss is namelijk ook verantwoordelijk voor het beeldige Pulitzer Hotel in onze eigen stad. Over de looks van die plek hebben we hier al veelvoudig gejubeld dus dat gaan we niet nog een keer doen, maar je begrijpt het punt. Nu gaan de twee heren natuurlijk niet zelf de hele dag in de nieuwe zaak staan. Nee nee. Daar vonden ze Amsterdams finest toe bereidt: Team Super Lyan met support van Ryan (Mr Lyan dus). Dit hele team samen zorgt ervoor dat de lekkerste (en mooiste!) cocktails bij elkaar geshaket worden. 

.

Wist je dat afgelopen mei Super Lyan zijn vijf jaar bestaan heeft gevierd? Alles werd uit de kast getrokken, van bartenders die er vanaf het eerste uur al bij waren, tot cocktails van het allereerste menu. Cheers op nog meer jaren Super Lyan!

Cocktails & Gelato: cooling combo

Cocktails & Gelato: cooling combo

Super Lyan en ijssalon Massimo, bekend om hun ambachtelijke Italiaanse ijs hebben nieuws! Met de zonnige maanden in aantocht bundelen ze hun krachten en komen ze met een verfrissende combo. Neem plaats op het zonnige Super Lyan terras, bestel de favoriete Gelato di Crema samen met de nieuwe Suriname Fizz cocktail – of kom langs op 8 mei, probeer de cooling combo als allereerst en laat je verrassen door de heerlijke smaken van ijskoude verfrissing en funky cocktails!