Nederland, Amsterdam1 maart 2022, door Michel + Renske

Niet-verder-vertellen-favoriet: Café de Parel Amsterdam (Jordaan)

Nederland, Amsterdam, 1 maart 2022, door Michel + Renske

Niet-verder-vertellen-favoriet: Café de Parel Amsterdam (Jordaan)

Niet voor niets is er een wachtlijst voor Café de Parel Amsterdam (Jordaan) op de weekenddagen... Het ís er te gek. Dus ja, wil je in het weekend gaan, reserveer dan tijdig. Café de Parel Amsterdam is hartstikke hot. 

Cafe de Parel Amsterdam (Jordaan)

Cafe de Parel Amsterdam (Jordaan)

Café de Parel Amsterdam (Jordaan) is het aller-knuste restaurant van Amsterdam zouden we zomaar durven te beweren (ja, het is klein en daarom zo ontzettend gezellig) en huist zich in de heerlijke Westerstraat. Toplocatie en perfect om aan te lopen na een dagje centrum/ Amsterdam (plus: prima afstand van centraal station, ook dat nog).

Bij het zien van het pandje vanaf de straatkant denk je aan een bruine kroeg, als je binnenstapt zie je een allerliefst restaurant.
Café de Parel serveert een standaard menu waarin je keuze hebt uit 4 of 5 gangen. Heel leuk dus als je niet op de wip zit en rustig de tijd hebt voor een avond ontspannen, lekker eten en steengoede wijn drinken.

Cafe de Parel Amsterdam (Jordaan)

Cafe de Parel Amsterdam (Jordaan)

De wijnkaart van de Parel is giga en de keuze is reuze. Laat je vooral adviseren door het personeel – die schotelen je de meest originele opties voor. De wijnen zijn natuurlijk en daardoor wat lichter. Indien je wijnen bijpassend bij het menu wil, kan dat; dan wissel je elke ronde door met een ander glas. Divers dus. En leuk.
Het menu is lekker divers met veel verschillende smaken. Voor zover wij meekregen zijn er er alleen vis- en vegetarische gerechten. Top en dat vlees mis je absoluut niet; de keuken werkt met verfijnde smaken, waardoor elke gang weer een complete verrassing is.