1 juli 2020, door Maartje

Nieuw (en een beetje oud): Café de Parel Amsterdam (Jordaan)

1 juli 2020, door Maartje

Nieuw (en een beetje oud): Café de Parel Amsterdam (Jordaan)

Helemaal aan het uiterste einde (bijna dan) van de door ons zeer geliefde Westerstraat (we woonden er jaren om de hoek en nu om de hoek-hoek, een extra blokje om maar dat is volledig nutteloze informatie) staat al járen heel onopvallend een groen café te staan. Café De Parel is de naam, en dat was prima. Staat niemand in de weg maar echt oog hadden we er ook niet voor. Tot nu! Want tegenwoordig wordt er werkelijk fan-tas-tisch gekookt. In de categorie van, zeg, BAK, Choux, De Goudfazant, Entrepot... Afijn, you get the point. Echt heul goed, en je zou er zomaar voorbij lopen! Niet doen. Hop, naar binnen bij het nieuwe, en een beetje oude dus, Café de Parel in de Amsterdamse Jordaan.

Cafe de Parel Amsterdam (Jordaan)

Cafe de Parel Amsterdam (Jordaan)

Sinds 5 juni 2020 ontvangen de mensen van Café de Parel gasten, en dat doen ze met verve. Hier geen gedoe, wel uitstekende (natuur)wijnen en een gastvrouw die haar pappenheimers kent. Die gastvrouw is overigens eigenaresse Miriam Benkacem. Ze strikte chef en mede-eigenaar Arvid Schmidt om de keuken (mede) te bestieren en hield ondanks de lockdown voet bij stuk: haar parel, haar Jordanese bruine kroeg turned klasse restaurant, moest en zou er komen. Waarvan akte.

De zaak is klein maar zo fijn. Het menu is een a la carte menu met allerlei voorgerecht formaat gerechten uit het seizoen die je voor jezelf kan bestellen maar natuurlijk ook gewoon gezellig kan delen met je tafelgenoot. En daarnaast wisselt het menu regelmatig. Dat verveelt geen moment en – heerlijk vinden we dat – Miriam en co pakken lekker door.