Frankrijk23 september 2022, door Teun Tielen

Heerlijk slapen in Zuid-Frankrijk doe je bij Camellas Lloret in Montréal

Frankrijk, 23 september 2022, door Teun Tielen

Heerlijk slapen in Zuid-Frankrijk doe je bij Camellas Lloret in Montréal

In het Zuid-Franse Montréal vind je bed & breakfast Camellas Lloret. Deze bed & breakfast heeft de luxe van een boetiekhotel en de sfeer van een knus thuis, best of both worlds. Fijne kamers, een gezellige tuin en een heerlijke locatie. Het dorpje ligt waarin bed & breakfast Camellas Lloret zich bevindt, ligt op een heuvel boven een rivier, middenin de Bourgogne. La douce France op z'n best.

Camellas Lloret

Camellas Lloret

Het hoofdgebouw van de B&B telt vier kamers die prachtig zijn ingericht. Marmeren openhaarden, designmeubels en vintage parels. Met een beetje geluk scoor je die laatste ook zelf op de lokale brocantemarkt. Liever echt je eigen plek? De oude houtwinkel in de tuin is verbouwd tot een appartement met queen size bed, eigen keukentje en zelfs een bad (zo eentje op pootjes, we like). Het enige wat ontbreekt is wifi, maar stiekem vinden we dat helemaal niet erg. Met een salon vol kunst en reisboeken verdwijnt je fomo als sneeuw voor de zon.  Duurzaamheid is belangrijk voor de eigenaren. Het beddengoed is gemaakt van linnen, de matrassen zijn gemaakt van organisch katoen en er worden alleen maar duurzame schoonmaakmiddelen gebruikt.

Montréal & omgeving

Montréal & omgeving

Montréal is een van de mooiste middeleeuwse dorpjes (oftewel bastides) van Frankrijk en behoort tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Klein maar fijn, met leuke winkeltjes en terrassen. In het dorp zelf valt niet heel veel te beleven, maar voor verveling hoef je echt niet bang te zijn. In de omgeving is veel leuks te zien en te doen. In de ochtend kun je als een echte local naar de markt in Limoux of Mirepoix. ‘s Middags kun je door naar de toeristische highlights, zoals de Romeinse Villa de Séviac of Carcasonne, een van de bekendste bezienswaardigheden van Frankrijk. De omliggende Katharen zijn ook de moeite waard, zelfs als je niet van geschiedenis houdt. Het uitzicht is namelijk magnifique. Liever aan de wijn? Mais oui, aan wijngaarden geen gebrek. Liefhebbers van brandewijn hebben geluk: Armagnac, de oudste brandewijn van Europa, komt uit deze streek. Bijna elk weekend is er wel ergens een vlooienmarkt en er zijn veel restaurants die lokale specialiteiten serveren.

Inderdaad, een fijne plek én een fijne omgeving. Wat wil je nog meer?

Camellas Llorett