Nederland, Enschede20 maart 2021, door Anne Abendroth

Say what? Slapen op een verlaten militair vliegveld

Nederland, Enschede, 20 maart 2021, door Anne Abendroth

Say what? Slapen op een verlaten militair vliegveld

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd vliegveld Twente en het omliggende bunkerpark zwaarbewaakt door de Duitse Luftwaffe. De bunkerstrip is inmiddels niet meer in gebruik, maar die once zwaarbeveiligde bunkers staan er nog steeds. Van 23 april tot en met het einde van de zomervakantie wordt Campground Twente omgetoverd tot een unieke pop-up glamping met tenten. En het thema kun je vast al raden: De Koude Oorlog. Oke, dat was heus niet zo gezellig maar deze camp space is dat zeer zeker wel. Elke avond een sfeervol foodtruck festival, een gezellige vuurplek en spannende activiteiten. Een trip vol avontuur met de stoere kids. Beloofd.

Campground Twente

Campground Twente

Oké welke avontuurlijke kids willen nou niet slapen op een verlaten militair vliegveld? Al helemaal omdat je er normaal gesproken helemaal niet mag komen. Want zodra wij vroeger hoorden dat iets eigenlijk niet mocht, dan wilden we het júist. Want wat is er nou leuker voor de kids dan om aan hun vriendjes te kunnen vertellen dat zij er toch zijn geweest? Juist. Helemaal niks. Je vindt de Campground midden in de natuur met verschillende mooie fiets- en wandelroutes in de buurt. Is ook leuk voor vaders en moeders. Op het terrein vind je in totaal maar liefst 83 tenten. Je kunt kiezen uit vier verschillende soorten luxe tenten (vanaf twee tot en met acht personen).

 

Naast overnachten kun je hier ook ontbijten en dineren. Waar je dit kunt oppikken? Bij één van de verschillende foodtrucks op het terrein. What else. Goed, gezond en (h)eerlijk eten all-in. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals een potje nerf-gun, lasergame of een escape room in de hangar. Je kunt op zoek gaan naar mijnen in de zandbak en er worden leuke dag- en nachttochten met historische verhalen georganiseerd voor de kids. Of doe mee aan het jachtseizoen en vind de ontsnapte soldaat.

Campground Twente