Nederland21 september 2020, door Barts Boekje

3 x back to nature adressen door het hele. land, speciaal voor Barts Soul Kids

Nederland, 21 september 2020, door Barts Boekje

3 x back to nature adressen door het hele. land, speciaal voor Barts Soul Kids

Zoals eerder vermeld was Barts Soul Sister (Maud) deze zomer al roadtrippend vanuit Ibiza in ons kikkerland beland. Uiteraard met toda la familia. Aangezien wij groot voorstander zijn van af en toe met paplepels het een en ander erin gieten, moesten ook Barts Soul Sisters’ kids er deze zomer aan geloven. Back to nature it was.

Het BloteVoetenPark, Brunssum

Het BloteVoetenPark, Brunssum

Het feest begon gelijk toen we de grens overreden en Zuid-Limburgs’ glooiende heuvellandschap binnen cruiseden. Hier was het BloteVoetenPark met vlag en wimpel de hit van de week. Midden in natuurgebied Schutterspark in Brunssum kun je naar hartenlust bare feet de paden op en de lanen in. En dat belooft allesbehalve een saaie wandeling, want hier leer je al voelend met je blote voeten de natuur kennen. Lopen over een pad van dennenappelen en boomschors, balanceren op boomstammen in de hindernisbaanvijver, springen van kei tot kei op het obelixpad en eindeloos verdwalen in het labyrint. Hoogtepunt bij de kleine mensen was zonder twijfel het modderbad aan het eind van de tocht.

 

Ook voor de grote mensen valt hier onderweg nog wat te leren: het park barst namelijk van de wijze lessen. Zo vind je diepgaande teksten op de bomen in de spreukenlaan, kom je tot inzicht in de verbindingscirkel en leer je onthaasten in de onthaastingscirkel. Het liefdeslaantje, de boomhoroscoop en de wenscirkel mogen ook zeker niet gemist worden. Wiens soul inmiddels geïnspireerd is kan zijn lol op, want het BloteVoetenPark organiseert regelmatig Wellness dagen. Hier combineer je een mindfull wandeling met o.a. yoga in het bos, voetreflex massages en verschillende workshops waaronder -jawel- tenen lezen.

 

Het BlotenVoetenPark

Kamperen bij Boerderij de Boer-inn, Woerden

Kamperen bij Boerderij de Boer-inn, Woerden

Boerderij de Boer-inn is normaal gesproken een boerderij. Deze zomer waren zij tevens een camping. Hier vind je volop Hollandse glorie midden in het Groene Hart vlakbij Woerden. Lekker back to basic, maar een waar paradijs voor de kids. Denk: slootje springen, modder baden, kano varen, klompen golf, varkens voeren, verstoppertje tussen de hooibalen, skelteren, boogschieten, marshmallows roosteren als kers op de taart voor moeders een heuse yoga sessie tussen de geiten. Wat wil een mens nog meer.

Camping de Boerderij de Boer-inn

Kampeerterrein De Lievelinge, Vuren

Kampeerterrein De Lievelinge, Vuren

Ok ok, deze camping 2.0 avant la lettre is inderdaad al eerder hier vermeld, maar heel graag benoemen we ‘m toch nog één keer, omdat er nog zo veel meer moois (en tevens nieuws!) over te vertellen valt. En niet op de minste plaats over wat voor een feest deze plek is voor het kroost. Ten eerste vanwege de dagelijkse zweefmolen ronde om 17h (lees: in alle rust borrelen terwijl er verderop eindeloos gezwierd wordt). Daarnaast niet op de minste plaats omdat er tijdens de zomermaanden iedere week opnieuw met alle kids toegewerkt wordt naar een waar theaterspektakel als afsluiter -en tevens hoogtepunt- van de week. Zelf hadden wij het genoegen te verblijven tijdens de Denemarken week en aangezien wij een heuse (5-jarige) viking bij ons hadden, was dit thema op ons lijf geschreven. Zwaarden zagen, vlaggen schilderen, vlotten bouwen, en vervolgens op de grote dag met 50 mede Vikings al brullend de wateren van het Lievelingsmeer trotseren. Is it getting any better? Naast al dit kindervertier (en overvloed aan wijn) wordt bij De Lievelinge ook de Soul niet vergeten. Gedurende de gehele zomer staan er volop ontspannende sessies op het programma, waaronder yoga en Qi Gong lessen, de wakkerdans, movement & meditation en een heuse ijsbad sessie.

FOCUS

FOCUS

FAMILIE FOCUS
Ben je toe aan échte quality time met jouw mini-me, dan is dit volledig nieuwe programma van De Lievelinge wellicht iets voor jou. Familie Focus is een ouder & kind weekend (6 tot 12 jaar) waarbij je samen even volledig kunt ontsnappen aan schermen en schema’s. Je mag dit weekend de batterijen uit je klok halen en je volle aandacht richten op dat wat echt belangrijk is; jij en je kind. Er wordt een bruisend programma aangeboden boordevol creatie, beweging en avontuur dat volledig in het kader staat van het verdiepen van jullie relatie.

HOCUS FOCUS
Mocht je nou juist even helemaal klaar zijn met al dat kinder spektakel en is het hoogste tijd om eindelijk eens wat quality time met jezelf te spenderen (we hear you), check dan vooral ook nog even hun Hocus Focus weken. Kijk, now we are talking.