Nederland19 juli 2021, door Dewy Brandjes

It’s a magical world, daar op kleinkunstcamping Common Grounds

Nederland, 19 juli 2021, door Dewy Brandjes

It’s a magical world, daar op kleinkunstcamping Common Grounds

Op zoek naar een nog-niet-volgeboekte camping in Nederland en ben je wel in voor wat avontuur en fantasie? Op naar Camp Common Grounds! Op een voormalig manegeterrein, aan de rand van landgoed Nimmerdor in Amersfoort, is deze dromerige kleinkunstcamping opgezet. 's Nachts slaap je er in een van de ingerichte bell tenten of yurts en overdag word je volledig geëntertaind dankzij het uitgebreide Common Grounds kleinkunstprogramma. Geen vakantievoorbereidingen, alleen je spullen pakken. Super easy.

Camp Common Grounds, Amersfoort

Camp Common Grounds, Amersfoort

Op het terrein van Common Grounds vind je naast de immer aantrekkelijke bell tenten, yurts en camperplaatsen verschillende zitplekken, vuurplaatsen en een tent dome waar je ‘s avonds kunt dansen. Er is een trampoline, pauwenhok, een sauna en een hottub. In de overdekte (voormalige) paardenbak kun je eten bestellen en barhangen in de –all the way from Amsterdam– wijnbar van Troppo Giovane, terwijl de kids in het zand spelen, mocht je die bij je hebben. Handig wel ook als het regent! Over ‘nat’ gesproken: douchen doe je in de oude paardenstallen die omgetoverd zijn tot badkamers. Een once in a lifetime experience zullen we maar zeggen.

Verbeelding en verbinding staan centraal op de pop-up camping, en dat merk je. Van donderdag t/m zondag kun je all day long genieten van verschillende activiteiten, gecreëerd door programmamakers Coen Aerts en Nadia Innocentia die speciaal voor Common Grounds een mystiek programma ontwikkelden. Verbeelding, gemeenschap en de magie van de oceaan en het universum zijn de thema’s. Vaag verhaal, we know. Daarom een kleine greep uit de activiteiten die je kunt verwachten: yoga, een “dinner walk around” act, ouder-kind massages, crea-workshops (zoals knutselen met afvalmateriaal), stretchles van Mr. Stretch, non-verbale-speedmeet workshops en een boswandeling met roodkapje en de wolf. Nog steeds vaag? Dat is het ook! En dat is nou juist net de bedoeling. Aha.

Op de overige dagen kun je massages boeken en elektrische scooters huren om de omgeving door te crossen. Landgoed Nimmerdor, natuurgebied Den Treek, de witte stranden van het Henschotermeer en het centrum van Amersfoort liggen allemaal just around the corner. De camping is geopend van 14 juli t/m 6 september 2021 én ze hebben nog plek.

 

Camp Common Grounds