Nederland15 juli 2021, door Dewy Brandjes

Gloednieuw aan de rand van De Hoge Veluwe: vakantiehuis de Merel

Nederland, 15 juli 2021, door Dewy Brandjes

Gloednieuw aan de rand van De Hoge Veluwe: vakantiehuis de Merel

En met gloednieuw bedoelen we dan ook echt GLOEDnieuw. Vakantiehuis de Merel bij Otterlo, Gelderland, is met haar paar weken oud een echte new born onder de Nederlandse vakantiehuizen. Voor ieder die toe is aan rust, ontspanning, ruimte (lees: 1800 m2 eigen bosperceel - hallowhey) en gezelligheid - want óók dat is ontspanning - in eigen land, is aan het goede adres bij de Merel.

Vakantiehuis de Merel, Otterlo, Gelderland

Vakantiehuis de Merel, Otterlo, Gelderland

Het knappe houten huis telt drie slaapkamers plus slaapbank, een ruime badkamer en twee toiletten. Prima vertoeven met een groot gezin, 2 kleinere gezinnen of met vrienden al met al. Verder is er een open keuken voorzien van gasfornuis, koelkast, vriezer, oven, magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat en last but zéker not least een vaatwasser. Toch fijn als je met 7 man bent.
Klinkt goed maar het wordt pas echt wat wanneer we het over de look & feel gaan hebben: het hout, de warme kleuren, de verschillende zithoekjes en de houtkachel zorgen meteen als je binnenkomt voor een fijne, relaxte vibe en dan hebben we het nog niet eens over het terras. Daar vind je namelijk nog meer van dat soort zithoekjes. Zie je jezelf al liggen op de loungebank of relaxen op de Lanterfant relax stoelen?
Maar eigenlijk wil je op deze plek gewoon de hele tijd in de tuin zijn. Weet je nog: 1800 m2? In de tuin vind je een hangmat met uitzicht op de paardenweide (bring your own horse is een optie), een BBQ, een pizzaoven, een buiteneethoek en een vuurplaats (wel nog even zelf hout hakken met de aanwezige bijl). Verder kunnen de kids hun lol op met oneindig hutten bouwen en schommelen in de schommelbank.
Wil je nog even iets dieper de bush bush in voor een wandeling of fietsroute? Goed nieuws want je rolt, wandelt of fietst zo het Nationaal Park de Hoge Veluwe in, waar je onder andere de plaatselijke big four (edelhert, wild zwijn, moeflon en ree) kunt spotten. Ook het Kröller-Möller Museum zit om de hoek en er zijn gezellige terrasjes op loopafstand van het huisje te vinden.
En voor wie ondanks dit alles toch nog naar het bruisende van de stad snakt: Arnhem, waarvoor we natuurlijk ook een lijst met leuke plekken hebben, is 20 min. rijden.