Nederland31 mei 2021, door Imara Milatz

Glamp Outdoor Camp: de leukste festivalstijl campings door heel Nederland

Nederland, 31 mei 2021, door Imara Milatz

Glamp Outdoor Camp: de leukste festivalstijl campings door heel Nederland

Heuse dorpjes popping up uit het glooiende landschap van de Veluwe. Een verlaten vliegveld in Twente, ineens bezaaid met tenten en andere interessante glamp-accommodaties. Of slapen tussen de apen in Burger's Zoo. That happened toen Campsolutions eigenaar (onder andere Lowlands campsite-expert) Wouter Leuven en recreatieondernemer Danny Paerl toevalligerwijs elkaars paden kruiste midden in de eerste lockdown. Ze voegden hun expertise samen en tadaa: daar ontstond Glamp Outdoor Camp. Luxe festival glampings, that is.

Het begon allemaal óp de Veluwse heide van Hoenderloo, waar the summer of 2020 een daverend succes bleek te zijn, ondertussen breidt Glamp Outdoor Camp gestaag verder en worden er op de allermooiste plekjes van ons land campsites uit de grond gestampt. En die willen we allemaal wel een nachtje komen ontdekken.

Glamp Outdoor Camp

Glamp Outdoor Camp

Hop, nog even met de kids naar buiten, een weekend weg, de natuur in. Waar het kroost kan rondrennen en waar we alledaagse regels even vergeten. Waar? Dat maakt niet uit. Waar de wind ook waait, je vindt er rust en natuur. Elke uithoek van Nederland kent wel een plekje waar de vogels harder fluiten en de geur van de natuur scherper is. Dat snappen ze, de mannen achter Glamp Outdoor Camp. Dus timmeren ze volop aan de weg om pop-up glampings te plaatsen waar je écht even stil kan staan bij dat alles. Ondertussen staan er welgeteld zeven locaties op de teller, met allen overeenkomstig het festivalcamping-gevoel, máár (en dit is toch wel een belangrijke) van alle (luxe) gemakken voorzien. Tenten waar je rechtop kunt staan, bedjes van de vloer én waar mogelijk eigen sanitair tot je beschikking. En knappe tenten dat het zijn. Keuze heb je uit wood lodges, bell tenten, panorama-tenten en heuse tiny house-achtige hutjes.

En dan dus een weekend glamperen. Vergis het niet met kamperen, nee de campsites van Glamp Outdoor Camp zijn stuk voor stuk zo ingericht dat je lekker zorgeloos en feestend je weekend doorgaat. Op verschillende locaties vind je outdoor hottubs, live muziek en recreatie. Bij de ene is er de mogelijkheid om te zwemmen en zijn er bij de ander weer gezellige food trucks op locatie en many more leuks om te beleven.

De ene locatie (Achterhoek en vliegveld Twente, bijvoorbeeld) zijn Glamp Outdoor Camp Family Editions en de ander (Appeltern) is een unieke festivallocatie en dat te midden van de natuur. Want naast dat je de campsite helemaal niet hoeft te verlaten (in een notendop: meer dan genoeg te doen), zijn alle locaties ook nog eens strategisch neergestreken op plekken waar wandelen, fietsen, rondstruinen door nabij liggende dorpjes en meer het credo is.

Glamp Outdoor Camp