Verenigde Staten, Boston14 augustus 2023, door Ella van Helvoirt

Little Italy in Boston: De Beste Cannoli van de Stad

Verenigde Staten, Boston, 14 augustus 2023, door Ella van Helvoirt

Little Italy in Boston: De Beste Cannoli van de Stad

Italiaans in Boston klinkt misschien gek, maar als je door de straten van de wijk 'Little Italy' dwaalt, lijkt Italië opeens heel erg dichtbij. Hier, in North End, vind je bakkerijen die al generaties lang bestaan met de meest goddelijke lekkernijen die de stad te bieden heeft. Met op nummer één Cannoli - het Italiaanse dessert dat vele harten sneller laat kloppen, en die van ons nu al helemaal! Er is een heuse cannoli competitie gaande in Boston’s Little Italy, dus wij zijn maar zo aardig geweest ze even te gaan proeven voor jullie.

Mike's Pastry

Mike's Pastry

Gelegen in het hart van de North End (aka Little Italy), trekt Mike’s Pastry al sinds 1946 lange rijen aan. Niet gek dat dit wordt gezien als dé bestemming voor cannoli in Boston. Hun cannoli zijn bijna iconisch geworden – een knapperige, met suiker bestrooide, schaal gevuld met een romige ricottavulling. Maar bij Mike’s Pastry gaat dit nog een stapje verder, door hun overvloed aan smaakvariaties. Voor cannoli lovers onder ons is de pistache-cannoli een absolute must-try!

Modern Pastry

Modern Pastry

Op een steenworp afstand van haar concurrent aan Hannover street, pronkt Modern Pastry sinds 1930 met haar gebak! De cannoli staan hier bekend om hun luchtige schaal, die vers gemaakt wordt in de kleine keuken achterin. Maar wat Modern Pastry echt uniek maakt, is dat je hier aan een tafeltje even gezellig van je cannoli met een koffietje kan genieten. Net alsof je in een Italiaanse bar zit. Ook fijn: Modern Pastry heeft mini cannoli, waardoor je nog beter kan smullen per hap!

Bova's Bakery

Bova's Bakery

Hoewel minder bekend dan zijn beroemde rivalen, zijn er bij Bova’s Bakery veel locals die zweren bij hun ongecompliceerde, maar oh zo heerlijke cannoli. De bakkerij werd in 1926 opgericht en is daarmee de oudste van de drie. Wat misschien wel hun traditionelere cannoli’s verklaard. De cannoli bij Bova’s hebben een dun en knapperig deeg wat een romige vulling van ricotta en suiker omhult, zonder te veel franje. Met een pure smaak die doet denken aan de authentieke Siciliaanse stijl, is Bova’s Bakery the place to be