3x de leukste koffietentjes in Cambridge, Massachusetts

3x de leukste koffietentjes in Cambridge, Massachusetts

Loop vanuit Boston over de brug en je bent in Cambridge (de Amerikaanse versie, bedoelen we hier), een stad die bekend staat als de thuisbasis van Harvard University en MIT, mét een levendige koffiecultuur. Of je nu een student bent met behoefte aan een cafeïneboost, een toerist die de stad verkent, of een lokale bewoner die geniet van een goede kop koffie: in Cambridge zit je goed! Hier zijn onze top drie koffie hotspots in Cambridge die je niet mag missen:

1. Tatte Bakery & Cafe: De Perfecte Plek voor Koffie & Cake

1. Tatte Bakery & Cafe: De Perfecte Plek voor Koffie & Cake

Tatte Bakery & Cafe is een populaire koffiebestemming in Cambridge en eigenlijk overal rondom Boston (Amerika loves ketens). Met Franse vibe is dit dé plek om heerlijk de ochtend te beginnen. Naast hun verrukkelijke cakes en taarten, serveren ze ook breakfast bagels en goede salades. Ook fijn: je kunt hier gerust de hele dag met je laptop aan het raam zitten.

2. Faro Cafe: De Verborgen Parel van Cambridge

2. Faro Cafe: De Verborgen Parel van Cambridge

Ontdek de charme van Faro Cafe, een verborgen parel in Cambridge. Faro Cafe is een heerlijke plek waar je kunt ontspannen, socializen of juist productief op je laptop kunt rammen. De leuke barista’s achter de koffiebar en hun aandacht voor detail maken het een favoriete bestemming onder lokale bewoners en studenten. Er hangt een gezellige sfeer, zon op het terras staat aan, of neem plek aan de lange leestafel en kijk mee bij het fanatieke potje schaken waar de barista’s tijdens koffie zetten druk mee bezig zijn.

3. Blue Bottle Coffee: Kwaliteit Koffie voor Liefhebbers

3. Blue Bottle Coffee: Kwaliteit Koffie voor Liefhebbers

Een andere heerlijke plek is Blue Bottle Coffee op Bow Street. Dit trendy koffietentje combineert een strak Scandinavisch design met kwaliteitskoffie. Blue Bottle Coffee staat niet alleen bekend om zijn geweldige koffie, maar ook om zijn inzet voor ethische en duurzame praktijken. Ze werken nauw samen met eerlijke boeren en zetten zich in voor een positieve verandering in de koffie-industrie. We like it! Tip: de New Orleans-stijl iced coffee.