Verenigde Staten, New York17 juli 2019, door Maartje

3 x drinks in the city that never sleeps a.k.a. New York New York

Verenigde Staten, New York, 17 juli 2019, door Maartje

3 x drinks in the city that never sleeps a.k.a. New York New York

Onzin natuurlijk, New York als stad die nooit slaapt... Daarvoor zijn er echt teveel leuke hotels in de stad. We komen er graag, en vaak en kammen de stad dan uit, simpelweg omdat er níks leukers bestaan. But hey, it's a team effort! Een team aangevuld met, paraparapaaa: de Amsterdamse @SophieFleur. Sophie kwam, zag, at, dronk en kwam thuis met een heerlijke New York update, te beginnen met 3 x drinks in New York.

En die tellen we gewoon op hoor, bovenop alle tips van onze laatste tripjes gemaakt door @NinavanHilst (a.k.a. @BartsGroeneBoekje) en Maartje, @bartsboekje. Net andere woorden: deze lijst gaat nog groeien! Stay tuned voor een wekelijkse New York New York update.

Honey's Brooklyn, Bushwick, New York

Honey's Brooklyn, Bushwick, New York

Een brouwerij zonder bier? Juist, dat kan alleen in het creatieve Bushwick – de wijk in Brooklyn die zich in enkele jaren transformeerde van hete misdaad tot hetere pizza’s bij Roberta’s. Het is het streetart paradise van de creatieve cult die wordt aangetrokken tot warehouse raves, polygamy, en iedereen die simpelweg de huur in Williamsburg niet meer kan betalen. Hoewel het aller-rauwste randje al wel weer is verdwenen, woekeren er nog steeds durfals en wildebrassen van ondernemers. Want wild is Honey’s! Hier brouwt (achterin) en schenkt (voorin) Enlightenment Wines. Wacht even, wat? Ja hoor, de wijn hier is van honing in plaats van druiven. Zo middeleeuws en daarom zó avantgardistisch dat ook wij geen flauw idee hadden.

De oprichters zijn het kroost van DIY artist-herbalist ouders (Arley Marks runde eerder het barprogramma bij Mission Chinese). En daarom is de honing alleen van NY’se bijen, de kruiden hyperlokaal en vaak zelf Upstate geplukt. Klinkt hekserig. Is het niet (ik bedoel… Als gin een kruidendrank is?). Het lokaal zelf is industrieel chique met veel opengewerkt beton met fijne houten zitjes. Speels, experimenteel: een Bushwick ervaring! Waar je ook heus gewoon een wijntje drinken kunt. Volg het Neon licht – ergens over een spoor, tussen de heftrucks en loodsen door. Komt goed.

The Four Horsemen, Brooklyn, New York

The Four Horsemen, Brooklyn, New York

We hebben een instant love affair met New York door series als SATC, Gossip Girl en Friends. You can’t blame us. En daarom willen we, nee móeten we, van de ene bar (je weet wel, van die en die scene) naar de andere hoppen. Dat urban-net-als-in-de-film-gevoel roept the Four Horseman op, zeker bij kijkers van Netflix-serie Master of None. En bij LCD soundsystem fans (want deze plek is deels in handen van James Murphy), en vooruit: de hele Natuurwijn clique. Kortom: alle Barts Boekje lezers gokken we zo.

Kom vroeg naar The Four Horsemen in Brooklyn, New York want deze kleine hotspot in Williamsburg staat al even op de radar van wine and dine liefhebbers. De ruimte zelf doet denken aan Japan. En aan die ene trip naar het hoge noorden met licht hout overal. Vooraan in de zaak staat een kleine U-vormige bar, lekker uitnodigend. Wat je hier ook kiest, welke fles, welk glas of welke kleine gerechtjes: alles is even stijlvol en verfijnd.

Speels, experimenteel: een Bushwick ervaring! Waar je ook heus gewoon een wijntje drinken kunt. Volg het Neon licht – ergens over een spoor, tussen de heftrucks en loodsen door. Komt goed.

Coming soon: de New York Natuurwijn Guide 

Coming soon: de New York Natuurwijn Guide 

Fan van natuurwijn? Ga dan ook zeker naar The Ten Bells op Broom Street.

(wat ons doet bedenken… We moeten hier op deze site eigenlijk ook een heuse New York Natuurwijn Guide opstellen. Absoluut moeten we dat. En doen we dat, dan komen de volgende plekken er zeker in voor: Una Pizza Napoletana, Ops, Roberta’s, Wei’s, Lois, Birds of a Feather, Petra, alles van Andrew Tarlow, Hart’s, Win Son, Honey’s, Pheasant, Dirty Bird, LaLou, Sel Rrose, Ruffian, Grand Army, Have & Meyer, Sunrise/Sunset, Glou Metta, Troost, en June. We houden je op de hoogte)

AIR’S CHAMPAGNE PARLOR & TOKYO RECORD BAR, Soho New York

AIR’S CHAMPAGNE PARLOR & TOKYO RECORD BAR, Soho New York

Champagne, champagne, champaaagne – wat is dat toch met wijn en lucht in flutes? Als het aan ons lag, dronken we het als water. Van zonsopgang tot ondergang, van ontbijt tot diner. Champagnebar Air’s in New York snapt dat als geen ander: de bar die huist op randje Soho en Greenwich Village is volledig gewijd aan bellen, bubbels en fijne plopgeluiden. Zonder aristocratisch gedoe en toch heel speciaal. Hier begin of eindig je de avond opperbest, beloofd.

En we durven het bijna niet te zeggen, maar nóg leuker vinden we de saké en luisterbar Tokyo Record, die je per ongeluk vindt als je de smalle trap afloopt van Air’s (hoogstwaarschijnlijk opzoek naar het toilet). In Tokyo is de luisterbar al een instituut sinds de jaren ‘50: een bar waar je dus speciaal komt om te luisteren naar muziek die de bartender zorgvuldig heeft uitgekozen. Uiteraard op vinyl. Soort van slow Dj set. Op tafel staan kaartjes met “please keep your conversations below the music”. Perfect voor als je lippen even rust nodig hebben na een lange dag New York. Het eten is trouwens afgestemd op de muziek. Reserveer wel even van te voren via Resy – de ruimte is formaatje Japanse hole in the wall.