Spanje1 augustus 2023, door Teun Tielen

Casa Conchita in Jávea, Spanje

Spanje, 1 augustus 2023, door Teun Tielen

Casa Conchita in Jávea, Spanje

Xàbia, Jávea op z'n Spaans, is een heerlijk vissersdorp aan de Spaanse Costa Blanca. De badplaats ligt tussen Alicante en Valencia en valt bij bijna iedereen wel in de smaak. Stad, strand en cultuur, Jávea heeft het allemaal. Hoewel toeristen Jávea inmiddels ook weten te vinden liggen die voornamelijk aan het strand te bakken en heeft het oude centrum haar charme weten te behouden. Niks mis mee hoor, die toeristen. We hangen er zelf maar al te graag de toerist uit, helemaal als we kunnen overnachten bij Casa Conchita.

Casa Conchita

Casa Conchita

Hoewel hosts Sabine en Marc boven het het appartementen wonen merk je weinig van hun aanwezigheid, behalve als je dat zelf wilt. Ze staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden of tips te delen over al het leuks en lekkers in de omgeving. Want die hebben ze zeker, net als wij (check onze aanraders aan de Costa Blanca). In Jávea liggen een hoop goede restaurants, waarvan sommigen zelfs met een Michelinster. We kennen allemaal de geliefde Costa Brava, waar we nooit genoeg van kunnen krijgen. Het wellicht íéts minder bekende is dus de Spaanse Costa Blanca. Niet dat er geen toerisme is hoor! Ben jij gek. Daarom vind je er zoveel puike horeca!

Casa Conchita is een plaatje van buiten en van binnen. Licht, modern en ruim ingericht. Er zijn drie slaapkamers, twee badkamers, en in de nis de keuken is een bank ingebouwd zodat je gezellig met de hele bups aan de ronde eettafel kunt aanschuiven. Het zwembad is groot en diep, helemaal bommetje proof dus. Goed om te weten is dat er een hek omheen staat, wel zo fijn als je reist met kids die nog geen zwemdiploma hebben. Casa Conchita ligt in een rustige omgeving, maar er zijn verschillende stranden op loopafstand.

Casa Conchita