Mexico, Tulum26 december 2019, door Maartje

Casa Pueblo Boca Paila in Tulum, Mexico

Mexico, Tulum, 26 december 2019, door Maartje

Casa Pueblo Boca Paila in Tulum, Mexico

Koud? Niet in Mexico hoor! Maar het zonnige land van taco's en cenotes is eigenlijk het hele jaar het te missen en heel team Bart droomt van het zonnige Mexico, en om precies te zijn van het hippe edoch immer relaxte Tulum. En om alles helemaal specifiek te maken: Casa Pueblo Boca Paila, Tulum, Mexico is de plek waar onze gedachten naar afdwalen. Zo eentje waar je heen gaat en nooit meer weg wil. 

Casa Pueblo Boca Paila, Tulum

Casa Pueblo Boca Paila, Tulum

Het gouden trio (Mike Moser, Derek Klein en Fernanda Palma) zijn de eigenaren van Casa Pueblo Boca Paila: een boutique hotel kijkend naar de Caribische horizon en de klassieke elementen van statige plantagehuizen in het nieuwe hotel verwerkt. Een knap staaltje werk op het gebied van de inrichting: gepolijste vloeren, witte lange gangen, strakke meubels met een vleugje lila, roze en beige verwerkt in de accessoires. Casa Pueblo, om het even makkelijk te maken, telt veertien kamers die stuk voor stuk om op te eten zijn. Doe dit nou niet letterlijk, je moet immers wel nog ruimte overhouden voor de garnalen of rib-eye taco’s en de guacamole met tortilla chips die op de lunchkaart staan.

 

Dear Tulum! We know you well and love you to the moon and back! Hier al onze tips: Barts Best of Tulum

De crème de la crème van Case Pueblo is het 15 meter tellende zwembad met witte en rode tegels omringd door potten met groen erin en veel te scheetige zonnebedden. U snapt dat de 24 uur al snel worden gespendeerd in en rondom dit zwembad lurkend aan een cocktail. Afijn, misschien toch een paar uurtjes inplannen voor de nabijgelegen Mexicaanse cenotes (een bovengrondse poel). Paar uurtjes maar – de zonsondergang over de mangroven vanuit de bar op het dak van Casa Pueblo mag natuurlijk ook niet overgeslagen worden. 

Casa Pueblo Boca Paila in Tulum, Mexico

Carr. Tulum-Boca Paila KM 8.5, Tulum Beach, 77780 Tulum, Q.R., Mexico