Mexico, Tulum13 december 2022, door Toine Legters

Tulum Mexico: dit zijn de beste plekken om te overnachten

Mexico, Tulum, 13 december 2022, door Toine Legters

Tulum Mexico: dit zijn de beste plekken om te overnachten

Tulum... Mexico... Juist, gitaarmuziek. Tulum... Mexico... Het dorp van al onze dromen. Want my oh my wat een hemel op aarde is dit dorp. Jubel. Jubel. Jubel! Tulum is, kortweg, een bohojungledorp gelegen aan de Caribische azuurblauwe zee. Zie je het voor je? Al aan het boeken? Ja? Dan volgt (toch) een debacle: het ene Tulumse logeeradres is nog beter dan het andere. Keuzestress ten top. FOMO. Hoe je het noemen wil. Probeer maar eens een besluit te nemen tussen een van deze toppers uit de ultieme Travel Guide Tulum Mexico - de beste plekken om te overnachten.

Tulum Art Club

Tulum Art Club

De naam zegt het al, er hangt Art, het ziet er Arty uit en er is Art te koop. Helemaal leuk. Nog leuker: er wordt een verdomd lekker ontbijt (of lunch) op tafel gezet waarna je geen pap meer kan zeggen. Naast de winkel/lunchtentje is er precies één kamer te huur bij de Tulum Art Club. Daarachter in de tuin, trapje op en dan heb je de plek helemaal voor jou alleen. Vintage inrichting does the trick: alles hartstikke knap.

 

Tulum Art Club

Papaya Playa Project

Papaya Playa Project

Papaya Playa: het pareltje van Tulum. Niet alleen om het uitermate fijne verblijf, maar ook zeker omdat ook als niet-hotelgast je er prinsheerlijk kunt vertoeven. Papaya Playa is en blijft favoriet, zelfs al zijn we er al drie keer geweest. Of nou ja, een van de. Maar… Kun je een kamer boeken, boek! En anders volstaat een dag op het strand voor Papaya Playa ook helemaal prima. Want: the place to be! Een feestje? Ja hoor, ieder weekend.

 

Papaya Playa

Casa Violeta

Casa Violeta

Het geruis van de palmbomen, de denderende golven, uitzicht over het lange strand… Mocht je wat eurootjes over hebben, rol ze dan vooral richting Casa Violeta in Tulum. Want eerlijk is eerlijk: het is geen koopje. Heb je die paar extra knaken over, sla ze dan hoer stuk. Casa Violeta is opgericht door Karla Gutierrez. Karla wilde af van die dagelijkse drukte, lijstjes, to do’s en een plek oprichten waar mensen dat dus konden ontsnappen en dat werd Casa Violeta. En het is haar gelukt hoor: we waren totaal van de wereld. Het is er luxe. Chique. Mooi. Rustig. En meer van dat.

 

Casa Violeta

OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen

Weg aan het dromen bij deze plekken? Dan rest je nog een ding voordat je die droom waar gaat maken. Om al deze hotspots af te tikken, heb je namelijk wel wat langer de tijd nodig. Dus als je van plan bent om een tijdje weg te blijven, hierbij de gouden tip: verzekeren, verzekeren en nog eens verzekeren. Klinkt wellicht overbodig en heel suf, maar doe dat nou wel! Want risico’s zitten in een klein hoekje. Al dat ingewikkelde fixt OOM Verzekeringen voor je. Twee opties:
– Wonen in het Buitenland-verzekering: een verzekering voor onbepaalde tijd voor als je dus definitief gaat wonen of werken in het buitenland. Dan ben je net zo goed verzekerd als in Nederland, maar dan vanaf je nieuwe stekkie.
– Tijdelijk in het Buitenland-verzekering: je hoeft natuurlijk niet voor forever weg te blijven, tijdelijk is ook een optie. Dan zit je met de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering hartstikke goed en flexibel. Met een looptijd van één dag tot maximaal twee jaar (en elke moment gewenst op te zeggen).
Voor meer informatie gewoon even de site van OOM Verzekeringen checken of contact met ze opnemen (fijne lui hoor).

Hotel Nômade

Hotel Nômade

Knap. Knapper. Knapst. Dat is Nômade Tulum. Wat een plaatje. Het hotel is boho-cool ten top. Kussens op het zand, franjes aan lampen, eten vanaf een dienblad op de grond, kleden overal en dan op zijn allerbest tot uitvoer gebracht. Dit gaat uiteraard wel gepaard met bijbehorend publiek dus wees voorbereid op de hipste toeristen (die overigens ook versierd zijn met franjes). Dus: buik in, kin omhoog en paraderen maar.

 

Hotel Nômade

Prana Boutique Hotel

Prana Boutique Hotel

In een dorpsstraatje, achter een paar grote deuren, vind je de oase van rust die Prana Boutique Hotel heet. Prana telt maar een aantal kamers, een restaurant, een winkeltje, een ruim zwembad om in rond te spartelen en een onwijs leuk barretje. Bij dat leuke barretje worden vissenkommen van cocktails klaargemaakt die je meeneemt naar het pootje baden: prrrima.

 

Prana Boutique Hotel

Maya Resort Tulum

Maya Resort Tulum

Het Maya Tulum Mexico hotel is niet het type all-inclusive en foute feestenNee, we hebben het hier over het type rust, orde, regelmaat. Yoga, gezond eten, zon, zee en strand. Dát is Maya Tulum in Mexico. Een prachtig park aan de zee met een uitgebreid scala aan mooie huisjes. Daar in de jungle wandel je zo mega zen naar je huisje toe. Het leuke: zelfs het goedkoopste huisje ziet er gezellig en zelfs ruim uit. En het strand is je achtertuin.

 

Maya Tulum Mexico

Azulik

Azulik

Nog eentje in het rijtje buiten gewoon mooi en buiten proportie duur: Azulik. Een superdeluxe eco resort aan het blauwer dan blauwe water van de Tulumse zon. Er is geen elektriciteit behalve dan een opladertje op de kamer want zonder telefoon wil je daar niet zitten want alles moet worden vastgeklikt op de mooiste vakantiekiekjes bij Azulik. Azulik is er ook alleen voor de hotelgasten, genoeg celebrities worden er gespot, maar je kan ook op het strand liggen. Kost je wel wat dollars per persoon. Eerlijk is eerlijk dan lig je bij een ander strand net zo lekker.

Azulik

Wish & Live Hotel Tulum

Wish & Live Hotel Tulum

Met beide benen op de grond. Een betaalbaar en leuk hotel in Tulum (Mexico) bestaat dat ook? Ja! Dat bestaat. Hier het bewijs: Wish & Live Hotel Tulum. In het centrum van Tulum, niet het strandcentrum maar het dorpcentrum, liggen de twee vlakbij elkaar. Wish Tulum is de nieuwse van de twee, simpel ingericht maar wel met een touch van dat Tulumse Bohosfeertje. Hoe kan het ook anders.

 

Wish & Live Hotel Tulum

Be Tulum

Be Tulum

Hashtag takemeback voor het Be Hotel in Tulum alsjeblieft. Het heerlijke blauw-witte hotel staat net als de rest van het dorp aan het strand maar net wat verder buiten de drukke ‘stripe’ en is zo heerlijk relaxed dat het de rest toch buitenspel zet. En ook als Be Tulum vol zit wat betreft kamers (of het is je wat te duur) is het een je-van-het-tip voor een Corona of cocktail aan de strandbar. Maar het moet gezegd, probeer een van de ocean suites te bemachtigen met zicht op de zee vanuit een heerlijk ovaalvormig bad in je vintage-chic kamer.

 

Be Tulum

Posada Margherita

Posada Margherita

In eerste instantie kom je waarschijnlijk bij Posada Margherita voor de pasta’s. Je komt er na een wandeling door een tuin vol met een georganiseerde ratjetoe aan potten, flessen, planten en houten tuinhuisjes (geen foto’s maken is onmogelijk, geloof ons). Slapen bij Posada Margherita kan ook: boven het restaurant is een heel betaalbaar hotel.

 

Posada Magherita