Gevonden! Dé droombestemming aan de Portugese kust: Casa Quintas

Gevonden! Dé droombestemming aan de Portugese kust: Casa Quintas

Noem het een vak, uren kunnen we turen en dan ineens, inééns is er daar weer eentje. Zo een bestemming waar je jezelf vanachter het beeldscherm helemaal in kan verliezen. Natuurtinten, een vleugje oranjerozerood (jeweetwel, ieder zonnestraaltje pakt 'ie weer anders) waar het wel een kleurtje gebruiken kan, giga-tuin rond en om het prachtige vakantievertrek...

Alles klopt aan het Portugese, maar Dutch owned, Casa Quintas. En hoewel er nog niet zoveel online over te vinden is, doken wij helemaal in het vakantiehuis. Om hier, als allereerste (primeurtje hoor), álle ins & outs te verklappen die je toch wel wilde weten.

Meteen boeken? Doe dat vooral hier: Casa Quintas

Casa Quintas

Casa Quintas

Wat ooit een authentieke Portugese boerderij was, is nu een kleinschalige ‘quinta’. Mocht het begrip quinta je onbekend zijn, het is vergelijkbaar met wat we in Frankrijk een Chateau noemen en in Spanje een Finca. Portugal kent zijn eigen vertaling met haar traditionele term voor ‘een landgoed’. We nemen een landgoed, we nemen een ‘casa’, et voilá -expect the expected: Casa Quintas. Want een landgoed mogen we het zeker noemen. Het acht slaapvertrekken tellende huis wordt omgeven door groen. Palmen, een gras plantsoen voor de deur en een zwembad inclusief. Om dan nog maar te zwijgen over de nabije omgeving. Glooiende groene heuvels (kenmerkend voor dit gebied, je bevind je immers in de Mafra regio) en de Atlantisch Oceaan ligt er voor het grijpen. Nog net geen zeezicht, vanuit de quinta, maar met een kleine reis van pak en beet vijf minuten, kun je al op de golven van Calada Beach dobberen of -iets sportiever en een klein stukje verderop- bij Ribeira d’Ilhas op de plank staan. Het is er immers een natte droom voor de surfer.

Ken je Bart Boekt al? Onze eigen bookingstool waar je direct terecht kan om te boeken? Hier verzamelen we enkel en alleen oorden waar we meer dan dol op zijn. Zo ook Casa Quintas, om obvious redenen.

Het ontbijt wordt er tot in de puntjes verzorgd en is om over naar huis te schrijven. Alles vers én knap opgediend. Een goed begin van een Portugese ontdekkingsdag. In de buurt is veel (of juist weinig, het is maar net met welke been je uit dat lekkere bed bent gestapt) te doen. Stadjes en pittoreske dorpen vind je in iedere hoek en ook Lissabon is niet al te ver weg voor een dagtrip. Maar de quinta (het landgoed, u snapt) verlaten is absoluut niet nodig. Je vermaakt je op je eigen balkon naar hartenlust. In de tuin chillen is altijd een goed idee en een dag voorbij laten gaan zonder plons in het heerlijke zwembad is een dag niet geleefd.

Casa Quintas