Italie, Toscane9 september 2022, door Isa de Laat

Wegdromen in het Italiaanse Toscane bij het agriturismo Castello di Bibbione

Italie, Toscane, 9 september 2022, door Isa de Laat

Wegdromen in het Italiaanse Toscane bij het agriturismo Castello di Bibbione

Een divers landschap met glooiende heuvels én een kustlijn met zand en rots: Toscane ticks all boxes. En zo doet ook Castello di Bibbione. Typisch gevalletje je hebt er alles, kunt er alles en je wilt er heen. Castello di Bibbione ligt op zes kilometer afstand van San Casciano.

Het kasteel van Bibbione ligt in hartje natuur en is voor whoever houdt van een beetje groen. In het kasteel vind je knappe appartementen in een rustieke stijl (denk: houtenbalkenplafonds en terracotta vloeren) met eigen keuken en eethoek.

Extra vierge olijfolie uit Toscane en Chianti-wijn? Hup, maken ze ook zelf bij Castello di Bibbione. Daarnaast organiseert de accommodatie wijnproeverijen en gratis fietstochten. Als kers op de taart is er een wellness centrum en is het dé plek voor een sprookjesachtige Toscaanse bruiloft.

 

Nog meer sprookjes in Toscane? Op slechts een paar kilometer afstand van het Italiaanse Siena ligt La Torre Alle Tolfe. 

Castello di Bibbione

Castello di Bibbione

Castello di Bibbione kunnen we het beste omschrijven als een agriturismo: een Italiaans boerenbedrijf met agricultuur voorop en toerisme komt daarna pas. Dat eerste maakt het tweede een stuk aangenamer, want wie een vakantie boekt bij Castello di Bibbione is omringd door wijngaarden en olijfbomen in het hart van Toscane.

Voor die vakantie heb je twee opties: een villa voor maximaal twaalf personen met de hele bups of een van de appartementen. Bij de villa komen vier slaapkamers, vier badkamers en een privézwembad. De appartementen zijn geschikt voor twee tot zes personen en gasten hebben toegang tot het gemeenschappelijk zwembad. Niet zomaar een zwembad: deze kijkt uit over het typische heuvellandschap van de Chianti-streek tussen Florence en Siena.

Een vakantie bij het agriturismo Castello di Bibbione is echt even vakantievieren: lekker ontspannen in het zwembad of in de tuin. De tuin is ideaal voor een lange zomeravond met een barbecue. Natuurlijk met een flesje wijn erbij van eigen huis en de cirkel is rond.

Chianti Classico is het wijnmerk dat hier wordt geproduceerd, in het hart van de Chianti Classico-streek. Die streek beslaat met oppervlakte van 24 hectare wijngaarden (16 hectare Sangiovese en 8 hectare Merlot) een flinke oppervlakte. Dagje naar het kasteel? Ga dan zeker voor de proeverij met rondleiding door het kasteel.

Aha, datzelfde landgoed heeft ook ongeveer 2.000 olijfbomen en je raadt het misschien al: dat zorgt voor extra Vergine Olijfolie.

Conclusie van bovenstaand verhaal: dit is ook dé plek voor een Toscaanse bruiloft. Denk aan een panoramisch terras met zonsondergang over de Chianti heuvels. In het dorp ligt een kleine Romaanse kerk aan de voet van het kasteel. Eten kan heerlijk buiten aan de lange tafels en de verschillende binnenruimtes maken het sprookje compleet.

Castello di Bibbione